Liveblog: vol programma tijdens eerste dag Carwash Show Europe

Welkom bij dit liveblog over de eerste dag van de Carwash Show Europe Digital Stage 2021. Het evenement wordt live uitgezonden vanuit de studio’s van ProMedia in Rotterdam. Op deze digitale beurs hoor je alles over de nieuwste ontwikkelingen in de carwashsector en doe je relevante contacten op.

Om 15.00 ging het officiële programma van start, maar ook daarvoor was er al veel te beleven. Zo werden er verschillende break-out sessies georganiseerd waarbij sprekers de diepte ingingen bij een specifiek onderwerp, zoal duurzame reinigingsmiddelen en wastunnels. Ook was er ruimte voor deelnemers om met elkaar in contact te komen.

Liveblog gesloten

De eerste dag van de Carwash Show Europe zit erop. Deelnemers kunnen morgen vanaf 15.00 uur naar nieuwe presentaties luisteren. Netwerken is mogelijk tot 21.00 uur. Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Update 17.00: ICA allerlaatste spreker eerste dag

Hoewel de heren van Christ nog wel even door konden gaan met hun verhaal, zit hun tijd erop. Eric Wulf, CEO van de International Carwash Association (ICA) neemt de laatste presentatie voor zijn rekening. In de Verenigde Staten zijn de prijzen in de carwash lager, maar het volume auto’s hoger. De trends in het land zijn ook toepasbaar op Europa, denkt Wulf. Een belangrijk onderwerp is digitalisering, zoals het herkennen van nummerplaten.

Update 16.45: Laatste presentaties

Het woord is aan Christ. Het bedrijf toont de nieuwste producten voor de carwash, zoals een terminal voor de drive-in carwash en de gloednieuwe rollover. ”Iedereen kent Arnold Schwarzenegger. Hij zei: visualiseer je succes, ga en doe het. Ik zeg: visualiseer je carwash, ga en doe het”, aldus eigenaar Alexander Christ.

Update 16.05: Deel twee hoofdprogramma begonnen

Het tweede deel van het hoofdprogramma is zojuist begonnen. Ook het komende uur betreden meerdere sprekers het podium. Eerst gaat WashTec nogmaals in op het belang van ecolabels. ”Als we het over duurzaamheid hebben, moeten we nadenken over een bedrijf van wereldformaat. Prijs is het laatste waar we over kunnen praten”, zegt Christoph Maletz van WashTec.

Ook het toepassen van artificiële intelligentie (AI) staat op het programma. AI kan de dosis van chemicaliën in het proces bepalen. Aan de hand van een camerasysteem kan een check gedaan worden van het vuil op de auto. Het systeem wordt getraind aan de hand van eerdere ervaringen. Als er bijvoorbeeld insecten op het voertuig zitten, wordt de auto op een andere manier gewassen dat bij modder het geval zou zijn. Er wordt bijvoorbeeld meer water gebruikt of de borstels moeten harder schrobben. Ook zou op die manier uiteindelijk de prijs bepaald kunnen worden, afhankelijk van het vuil op de auto.

Update 15.55: Pauze

We gaan even pauzeren. Over tien minuten gaat het programma verder. We zagen al meerdere sprekers en mooie video’s voorbij komen. Tot zo!

Screenshot CWSE
Marco Wiegand van STI spreekt over conveyor systemen.

Update 15.20: Presentaties over digitalisering

Nadat WashTec zojuist de eerste presentatie gaf over digitalisering en slimme oplossingen voor waspark- en rollover-operators, is het woord nu aan Reamon van Dijk van BigBrother. Volgens hem gaat het er vooral om wat je doet met de data die camera’s opleveren. Zo werkte het bedrijf aan een cameraboog waarmee schade aan auto’s vooraf geïdentificeerd kan worden. Op die manier kunnen klanten later niet onterecht schade verhalen op de ondernemer. 

Update 15.00: Hoofdprogramma van start gegaan

Het hoofdprogramma is zojuist van start gegaan. De komende twee uur betreden visionaire sprekers het digitale podium om te vertellen over hun ervaringen in de sector. We zijn begonnen!

De komende twee dagen komen professionals van over de hele wereld bijeen om te netwerken, hun ervaringen te delen en te praten over de laatste ontwikkelingen.

Update 13.30: Eerste break-out sessie zit erop, zo meer

De eerste sessie werd zojuist beëindigd. Voordat het hoofdprogramma van start gaat, kunnen deelnemers nog luisteren naar meerdere presentaties. STI gaat het komende half uur in op de Conveyor Systems en Christ geeft tussen 14.30 uur en 15.00 uur uitleg over wastunnels. Genoeg te doen dus!

Update 13.00: Break-out sessie WashTec begonnen

WashTec is een van de partijen die het spits afbijt tijdens de break-out sessies. Het bedrijf begon onlangs met een eigen eco-label, bedoeld voor duurzame en afbreekbare producten. Het bedrijf merkt op dat een internationaal ecolabel ontbreekt en heeft daarom zijn eigen criteria samengevat in het nieuwe Auwa Green Car Care-keurmerk. ”Kijk naar je hele carwashproces en vraag je af wat er verbeterd en geoptimaliseerd kan worden”, zegt vice-president Christoph Maletz. ”Niet alleen de gebruikte chemicaliën zijn daarbij van belang, maar bijvoorbeeld ook het water- en energieverbruik.”

Kijk hier de terugblik op dag 1.

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Liveblog: vol programma tijdens eerste dag Carwash Show Europe | CarwashPro

Liveblog: vol programma tijdens eerste dag Carwash Show Europe

Welkom bij dit liveblog over de eerste dag van de Carwash Show Europe Digital Stage 2021. Het evenement wordt live uitgezonden vanuit de studio’s van ProMedia in Rotterdam. Op deze digitale beurs hoor je alles over de nieuwste ontwikkelingen in de carwashsector en doe je relevante contacten op.

Om 15.00 ging het officiële programma van start, maar ook daarvoor was er al veel te beleven. Zo werden er verschillende break-out sessies georganiseerd waarbij sprekers de diepte ingingen bij een specifiek onderwerp, zoal duurzame reinigingsmiddelen en wastunnels. Ook was er ruimte voor deelnemers om met elkaar in contact te komen.

Liveblog gesloten

De eerste dag van de Carwash Show Europe zit erop. Deelnemers kunnen morgen vanaf 15.00 uur naar nieuwe presentaties luisteren. Netwerken is mogelijk tot 21.00 uur. Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Update 17.00: ICA allerlaatste spreker eerste dag

Hoewel de heren van Christ nog wel even door konden gaan met hun verhaal, zit hun tijd erop. Eric Wulf, CEO van de International Carwash Association (ICA) neemt de laatste presentatie voor zijn rekening. In de Verenigde Staten zijn de prijzen in de carwash lager, maar het volume auto’s hoger. De trends in het land zijn ook toepasbaar op Europa, denkt Wulf. Een belangrijk onderwerp is digitalisering, zoals het herkennen van nummerplaten.

Update 16.45: Laatste presentaties

Het woord is aan Christ. Het bedrijf toont de nieuwste producten voor de carwash, zoals een terminal voor de drive-in carwash en de gloednieuwe rollover. ”Iedereen kent Arnold Schwarzenegger. Hij zei: visualiseer je succes, ga en doe het. Ik zeg: visualiseer je carwash, ga en doe het”, aldus eigenaar Alexander Christ.

Update 16.05: Deel twee hoofdprogramma begonnen

Het tweede deel van het hoofdprogramma is zojuist begonnen. Ook het komende uur betreden meerdere sprekers het podium. Eerst gaat WashTec nogmaals in op het belang van ecolabels. ”Als we het over duurzaamheid hebben, moeten we nadenken over een bedrijf van wereldformaat. Prijs is het laatste waar we over kunnen praten”, zegt Christoph Maletz van WashTec.

Ook het toepassen van artificiële intelligentie (AI) staat op het programma. AI kan de dosis van chemicaliën in het proces bepalen. Aan de hand van een camerasysteem kan een check gedaan worden van het vuil op de auto. Het systeem wordt getraind aan de hand van eerdere ervaringen. Als er bijvoorbeeld insecten op het voertuig zitten, wordt de auto op een andere manier gewassen dat bij modder het geval zou zijn. Er wordt bijvoorbeeld meer water gebruikt of de borstels moeten harder schrobben. Ook zou op die manier uiteindelijk de prijs bepaald kunnen worden, afhankelijk van het vuil op de auto.

Update 15.55: Pauze

We gaan even pauzeren. Over tien minuten gaat het programma verder. We zagen al meerdere sprekers en mooie video’s voorbij komen. Tot zo!

Screenshot CWSE
Marco Wiegand van STI spreekt over conveyor systemen.

Update 15.20: Presentaties over digitalisering

Nadat WashTec zojuist de eerste presentatie gaf over digitalisering en slimme oplossingen voor waspark- en rollover-operators, is het woord nu aan Reamon van Dijk van BigBrother. Volgens hem gaat het er vooral om wat je doet met de data die camera’s opleveren. Zo werkte het bedrijf aan een cameraboog waarmee schade aan auto’s vooraf geïdentificeerd kan worden. Op die manier kunnen klanten later niet onterecht schade verhalen op de ondernemer. 

Update 15.00: Hoofdprogramma van start gegaan

Het hoofdprogramma is zojuist van start gegaan. De komende twee uur betreden visionaire sprekers het digitale podium om te vertellen over hun ervaringen in de sector. We zijn begonnen!

De komende twee dagen komen professionals van over de hele wereld bijeen om te netwerken, hun ervaringen te delen en te praten over de laatste ontwikkelingen.

Update 13.30: Eerste break-out sessie zit erop, zo meer

De eerste sessie werd zojuist beëindigd. Voordat het hoofdprogramma van start gaat, kunnen deelnemers nog luisteren naar meerdere presentaties. STI gaat het komende half uur in op de Conveyor Systems en Christ geeft tussen 14.30 uur en 15.00 uur uitleg over wastunnels. Genoeg te doen dus!

Update 13.00: Break-out sessie WashTec begonnen

WashTec is een van de partijen die het spits afbijt tijdens de break-out sessies. Het bedrijf begon onlangs met een eigen eco-label, bedoeld voor duurzame en afbreekbare producten. Het bedrijf merkt op dat een internationaal ecolabel ontbreekt en heeft daarom zijn eigen criteria samengevat in het nieuwe Auwa Green Car Care-keurmerk. ”Kijk naar je hele carwashproces en vraag je af wat er verbeterd en geoptimaliseerd kan worden”, zegt vice-president Christoph Maletz. ”Niet alleen de gebruikte chemicaliën zijn daarbij van belang, maar bijvoorbeeld ook het water- en energieverbruik.”

Kijk hier de terugblik op dag 1.

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.