Miljoenen views voor YouTube-kanaal met carwashvideo’s

Stockfoto van PXFuel

Meer dan 200 video’s van carwashes zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de Canadese Clint Baker. Het kanaal heeft meer dan drie miljoen views op de teller. Baker startte het kanaal in 2016 om carwashvideo’s te plaatsen voor zijn autistische zoontje Vince; carwashes hebben een kalmerende werking op hem.

De video’s van de Canadese Clint Baker zijn eenvoudig. De YouTuber houdt een monoloog en filmt vanuit de auto hoe de carwash zijn werk doet. Toch zijn de video’s populair. Naast feedback van chauffeurs met vieze auto’s en de carwashes zelf, krijgt het kanaal vooral ook lovende kritieken van ouders van kinderen met autisme, die gefascineerd zijn door de draaiende borstels en de draaikolken van zeep.

Autisme

Clint Baker woont in Brantford, in het zuidwesten van Ontario. Zijn kanaal heet Reviews by Vince, genoemd naar zijn 13-jarige zoon, voor wie de populaire video’s oorspronkelijk zijn gemaakt. “Mijn zoon is autistisch en al sinds hij klein was, heeft hij iets met autowasstraten,” zegt Baker in de Canadese magazine Driving. “Hij zocht altijd naar filmpjes van carwashes op YouTube. Ik ga zelf regelmatig wassen, dus ik besloot dat ik de bezoeken zou gaan opnemen. Ik sloeg de video’s eerst op op een USB-stick, zodat Vince het kon kijken wanneer hij maar wilde. Maar hij bleef zoeken op YouTube en dus startte ik een kanaal waar hij alles terug kon kijken.” Vader Baker startte het kanaal in 2016 en gaf het de naam ‘Reviews by Vince’, zodat zoon Vince het kanaal in de toekomst zou kunnen overnemen.

Bekende wasser

De YouTuber is vertegenwoordiger en reist in die hoedanigheid veel. Bovendien heeft hij zes auto’s, die allemaal regelmatig een wasbeurt krijgen. De meeste video’s zijn gefilmd in de omgeving van Ontario, maar er zijn ook reportages uit Las Vegas, Florida, Buffalo en Syracuse in New York.

Regelmatig krijgt Baker feedback van de eigenaars van de wasstraten om nog eens langs te komen als een nieuw systeem of onderdeel is geïnstalleerd. Onlangs zag hij naast elkaar gelegen wasstraten, een touchless en een touch-free, en besloot beide te filmen. Hij ging door de ene en wachtte op een andere auto die klaar was in de andere. “Er kwam een vrouw naar buiten met een veiligheidsvest aan en ik vroeg of ze de eigenaar was. Ik wilde uitleggen waarom ik er twee keer doorheen ging. Maar ze herkende me en zei: ‘Ik weet wie u bent, u bent de man van de wasstraat!”

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Miljoenen views voor YouTube-kanaal met carwashvideo’s | CarwashPro

Miljoenen views voor YouTube-kanaal met carwashvideo’s

Stockfoto van PXFuel

Meer dan 200 video’s van carwashes zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de Canadese Clint Baker. Het kanaal heeft meer dan drie miljoen views op de teller. Baker startte het kanaal in 2016 om carwashvideo’s te plaatsen voor zijn autistische zoontje Vince; carwashes hebben een kalmerende werking op hem.

De video’s van de Canadese Clint Baker zijn eenvoudig. De YouTuber houdt een monoloog en filmt vanuit de auto hoe de carwash zijn werk doet. Toch zijn de video’s populair. Naast feedback van chauffeurs met vieze auto’s en de carwashes zelf, krijgt het kanaal vooral ook lovende kritieken van ouders van kinderen met autisme, die gefascineerd zijn door de draaiende borstels en de draaikolken van zeep.

Autisme

Clint Baker woont in Brantford, in het zuidwesten van Ontario. Zijn kanaal heet Reviews by Vince, genoemd naar zijn 13-jarige zoon, voor wie de populaire video’s oorspronkelijk zijn gemaakt. “Mijn zoon is autistisch en al sinds hij klein was, heeft hij iets met autowasstraten,” zegt Baker in de Canadese magazine Driving. “Hij zocht altijd naar filmpjes van carwashes op YouTube. Ik ga zelf regelmatig wassen, dus ik besloot dat ik de bezoeken zou gaan opnemen. Ik sloeg de video’s eerst op op een USB-stick, zodat Vince het kon kijken wanneer hij maar wilde. Maar hij bleef zoeken op YouTube en dus startte ik een kanaal waar hij alles terug kon kijken.” Vader Baker startte het kanaal in 2016 en gaf het de naam ‘Reviews by Vince’, zodat zoon Vince het kanaal in de toekomst zou kunnen overnemen.

Bekende wasser

De YouTuber is vertegenwoordiger en reist in die hoedanigheid veel. Bovendien heeft hij zes auto’s, die allemaal regelmatig een wasbeurt krijgen. De meeste video’s zijn gefilmd in de omgeving van Ontario, maar er zijn ook reportages uit Las Vegas, Florida, Buffalo en Syracuse in New York.

Regelmatig krijgt Baker feedback van de eigenaars van de wasstraten om nog eens langs te komen als een nieuw systeem of onderdeel is geïnstalleerd. Onlangs zag hij naast elkaar gelegen wasstraten, een touchless en een touch-free, en besloot beide te filmen. Hij ging door de ene en wachtte op een andere auto die klaar was in de andere. “Er kwam een vrouw naar buiten met een veiligheidsvest aan en ik vroeg of ze de eigenaar was. Ik wilde uitleggen waarom ik er twee keer doorheen ging. Maar ze herkende me en zei: ‘Ik weet wie u bent, u bent de man van de wasstraat!”

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.