‘Elektrische auto is in 2033 dominant’

Door Michael van Wijngaarden

Onderzoeks- en accountantskantoor EY denkt dat in 2033 de elektrische auto dominant zal zijn in de wereldwijde autoverkopen. Dat is vijf jaar eerder dan voorspeld. In 2045 zouden brandstofauto’s minder dan 1 procent uitmaken van de wereldwijde verkopen van nieuwe auto’s.

De vraag naar elektrische auto’s wordt aangejaagd door regelgeving van overheden om het gebruik van brandstofauto’s te ontmoedigen en elektrisch rijden te stimuleren om zo de uitstoot te verlagen tegen klimaatverandering. De onderzoekers verwachten dat in de grote automarkten Europa, de Verenigde Staten en China binnen twaalf jaar de verkoop van elektrische auto’s groter zal zijn dan die van benzine- of dieselauto’s.

Verkooplijsten

Het aanbod komt allang niet meer alleen van Tesla. Sterker nog, inmiddels voeren Volkswagen, Skoda, Kia, BMW en Volvo de Nederlandse verkooplijsten aan. General Motors kwam met een elektrische Hummer, Ford heeft een elektrische versie van zijn F-150 gelanceerd en scoort bovendien goed met zijn elektrische Mach E.

Infrastructuur

Ook de investeringen die worden gedaan in infrastructuur voor elektrisch rijden zorgen voor een grotere vraag naar dergelijke auto’s. Zo heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd 174 miljard dollar uit te willen trekken om elektrisch rijden te stimuleren. Daarbij moeten onder meer een half miljoen laadpunten door de hele VS worden aangelegd.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Elektrische auto is in 2033 dominant’ | CarwashPro

‘Elektrische auto is in 2033 dominant’

Door Michael van Wijngaarden

Onderzoeks- en accountantskantoor EY denkt dat in 2033 de elektrische auto dominant zal zijn in de wereldwijde autoverkopen. Dat is vijf jaar eerder dan voorspeld. In 2045 zouden brandstofauto’s minder dan 1 procent uitmaken van de wereldwijde verkopen van nieuwe auto’s.

De vraag naar elektrische auto’s wordt aangejaagd door regelgeving van overheden om het gebruik van brandstofauto’s te ontmoedigen en elektrisch rijden te stimuleren om zo de uitstoot te verlagen tegen klimaatverandering. De onderzoekers verwachten dat in de grote automarkten Europa, de Verenigde Staten en China binnen twaalf jaar de verkoop van elektrische auto’s groter zal zijn dan die van benzine- of dieselauto’s.

Verkooplijsten

Het aanbod komt allang niet meer alleen van Tesla. Sterker nog, inmiddels voeren Volkswagen, Skoda, Kia, BMW en Volvo de Nederlandse verkooplijsten aan. General Motors kwam met een elektrische Hummer, Ford heeft een elektrische versie van zijn F-150 gelanceerd en scoort bovendien goed met zijn elektrische Mach E.

Infrastructuur

Ook de investeringen die worden gedaan in infrastructuur voor elektrisch rijden zorgen voor een grotere vraag naar dergelijke auto’s. Zo heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd 174 miljard dollar uit te willen trekken om elektrisch rijden te stimuleren. Daarbij moeten onder meer een half miljoen laadpunten door de hele VS worden aangelegd.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.