Is 15 meter voldoende lengte voor een complete wasstraat?

Less is more. Stotz bouwde een complete wasstraat van slechts 15 meter.

Een wasstraat hoeft geen tientallen meters lang te zijn om compleet te zijn. Autowasstraatfabrikant Stotz bouwde in het Duitse Ehingen een volledige uitgeruste wasstraat van 15 meter. En het kan nog korter, vinden de Duitsers. 

De carwash in Ehingen heeft vier wasboxen en zeven stofzuigplaatsen. Een van de wasboxen is ook geschikt voor vrachtwagens. Het tankstation waar de carwash bijhoor heeft een gunstige ligging: makkelijk te bereiken vanuit Ehingen en gelegen langs een doorgaande weg. Redacteur Sandra Schäfer van CarwashPro.de sprak met Ulf Brauner van Stotz over de nieuwe wasstraat in Ehingen.

Hoe is Stotz erin geslaagd om een volledig uitgeruste wasstraat in slechts 15 meter te bouwen?
“Onze apparaten zijn zeer compact dankzij een ruimtebesparend ontwerp en speciale oplossingen. Afhankelijk van de uitrusting kunnen zelfs kortere wasstraten worden gebouwd.”

Hoefden er geen compromissen te worden gesloten?
Eigenlijk niet. Door de complete uitrusting is de korte ruimte een uitdaging voor de machineleverancier.

Wat zijn de eigenschappen van dit systeem?
Het systeem is volledig uitgerust. Dat wil zeggen dat er twee korte borstels zijn, vier zijborstels en twee dakborstels, er zijn dorpelwassers, een blower en nadroging met textiel. Bovendien is er een voorwaszone met een inweekprogramma, een programmadisplay en er is een verkeerslicht geïnstalleerd.

Wat vond de klant belangrijk in de aanloop van de bouw?
Belangrijk voor onze klant was de gelijktijdige en snelle uitvoering met de noodzakelijke verbouwings- en renovatiewerkzaamheden, de levering van alle componenten door een partij en de coördinatie van alle werkzaamheden door Stotz.

Met wie werkten jullie samen?
De carwash bestaat volledig uit eigen units met componenten die gangbaar zijn op de markt. Daarbij doen wij een beroep op leveranciers van hoge kwaliteit. In dit verband is het kassasysteem van HWP het vermelden waard.

Wat zijn de eerste reacties sinds de opening?
Onze klant is zeer tevreden, vooral na de heropening. Het aantal wasstraten ligt voor deze locatie op een hoog niveau en wij kunnen ons goed onderscheiden van onze concurrenten.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Is 15 meter voldoende lengte voor een complete wasstraat? | CarwashPro

Is 15 meter voldoende lengte voor een complete wasstraat?

Less is more. Stotz bouwde een complete wasstraat van slechts 15 meter.

Een wasstraat hoeft geen tientallen meters lang te zijn om compleet te zijn. Autowasstraatfabrikant Stotz bouwde in het Duitse Ehingen een volledige uitgeruste wasstraat van 15 meter. En het kan nog korter, vinden de Duitsers. 

De carwash in Ehingen heeft vier wasboxen en zeven stofzuigplaatsen. Een van de wasboxen is ook geschikt voor vrachtwagens. Het tankstation waar de carwash bijhoor heeft een gunstige ligging: makkelijk te bereiken vanuit Ehingen en gelegen langs een doorgaande weg. Redacteur Sandra Schäfer van CarwashPro.de sprak met Ulf Brauner van Stotz over de nieuwe wasstraat in Ehingen.

Hoe is Stotz erin geslaagd om een volledig uitgeruste wasstraat in slechts 15 meter te bouwen?
“Onze apparaten zijn zeer compact dankzij een ruimtebesparend ontwerp en speciale oplossingen. Afhankelijk van de uitrusting kunnen zelfs kortere wasstraten worden gebouwd.”

Hoefden er geen compromissen te worden gesloten?
Eigenlijk niet. Door de complete uitrusting is de korte ruimte een uitdaging voor de machineleverancier.

Wat zijn de eigenschappen van dit systeem?
Het systeem is volledig uitgerust. Dat wil zeggen dat er twee korte borstels zijn, vier zijborstels en twee dakborstels, er zijn dorpelwassers, een blower en nadroging met textiel. Bovendien is er een voorwaszone met een inweekprogramma, een programmadisplay en er is een verkeerslicht geïnstalleerd.

Wat vond de klant belangrijk in de aanloop van de bouw?
Belangrijk voor onze klant was de gelijktijdige en snelle uitvoering met de noodzakelijke verbouwings- en renovatiewerkzaamheden, de levering van alle componenten door een partij en de coördinatie van alle werkzaamheden door Stotz.

Met wie werkten jullie samen?
De carwash bestaat volledig uit eigen units met componenten die gangbaar zijn op de markt. Daarbij doen wij een beroep op leveranciers van hoge kwaliteit. In dit verband is het kassasysteem van HWP het vermelden waard.

Wat zijn de eerste reacties sinds de opening?
Onze klant is zeer tevreden, vooral na de heropening. Het aantal wasstraten ligt voor deze locatie op een hoog niveau en wij kunnen ons goed onderscheiden van onze concurrenten.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.