Werkgever mag vaccinweigeraar vragen thuis te werken

Werkgever mag vaccinweigeraar vragen thuis te werken

Als een werknemer weigert zich te laten vaccineren, dan mag de werkgever die persoon vragen om thuis te blijven werken. Dit omdat het gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen om een ongevaccineerde werknemer fysiek naar het werk te laten komen. Dat meldt BNR na navraag bij rechtsbijstandverzekeraar DAS.

Werkgevers mogen ongevaccineerde werknemers vragen thuis te blijven werken, in plaats van weer fysiek naar het werk te komen. Wel is er een verschil tussen een vriendelijk verzoek en een verplichting. Verplichten mag niet zomaar. Dat valt volgens arbeidsjurist Pascal Besseling van DAS uit de bestaande regelgeving te concluderen.

Afstand houden

Er zitten wel voorwaarden aan het verzoek thuis te werken. Zo moet het wel mogelijk zijn om thuis te werken.
Voor medewerkers van een carwash is thuiswerken alleen weggelegd voor de administratieve kant. Voor werknemers die fysiek aanwezig zijn geldt over het algemeen dat zij redelijk goed op de anderhalve meter afstand van elkaar kunnen werken.

Toch is het interessant om de discussies te volgen over hoe om te gaan met werknemers die zich niet willen laten vaccineren. Kan je personeel uiteindelijk verplichten tot vaccineren? Jurist Besseling roept op tot preciezere regelgeving. Tegen BNR zegt hij: “Ik denk dat het heel veel werkgevers en werknemers wel zou helpen wanneer ten aanzien van dit onderwerp wat meer richting en regelgeving vanuit de overheid zou komen.”

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Werkgever mag vaccinweigeraar vragen thuis te werken | CarwashPro

Werkgever mag vaccinweigeraar vragen thuis te werken

Werkgever mag vaccinweigeraar vragen thuis te werken

Als een werknemer weigert zich te laten vaccineren, dan mag de werkgever die persoon vragen om thuis te blijven werken. Dit omdat het gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen om een ongevaccineerde werknemer fysiek naar het werk te laten komen. Dat meldt BNR na navraag bij rechtsbijstandverzekeraar DAS.

Werkgevers mogen ongevaccineerde werknemers vragen thuis te blijven werken, in plaats van weer fysiek naar het werk te komen. Wel is er een verschil tussen een vriendelijk verzoek en een verplichting. Verplichten mag niet zomaar. Dat valt volgens arbeidsjurist Pascal Besseling van DAS uit de bestaande regelgeving te concluderen.

Afstand houden

Er zitten wel voorwaarden aan het verzoek thuis te werken. Zo moet het wel mogelijk zijn om thuis te werken.
Voor medewerkers van een carwash is thuiswerken alleen weggelegd voor de administratieve kant. Voor werknemers die fysiek aanwezig zijn geldt over het algemeen dat zij redelijk goed op de anderhalve meter afstand van elkaar kunnen werken.

Toch is het interessant om de discussies te volgen over hoe om te gaan met werknemers die zich niet willen laten vaccineren. Kan je personeel uiteindelijk verplichten tot vaccineren? Jurist Besseling roept op tot preciezere regelgeving. Tegen BNR zegt hij: “Ik denk dat het heel veel werkgevers en werknemers wel zou helpen wanneer ten aanzien van dit onderwerp wat meer richting en regelgeving vanuit de overheid zou komen.”

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.