CarBax: Modulaire carwashinnovaties uit Slowakije

Met hun modulaire zelfbedieningswasstraten en hardware is CarBax op een duidelijke missie. Op dit moment levert het in Nitra gevestigde bedrijf vooral aan eigenaren van zelfbedieningswasstraten in thuisland Slowakije en buurland Tsjechië. CarBax hoopt snel uit te breiden naar andere landen in Europa.

Volgens Tomas Matejbus, hoofd verkoop bij CarBax, bestaat het bedrijf eigenlijk uit drie divisies die in één zijn gevouwen. Er is CarBax Car Wash Technology, CarBax Chemical en CarBax Car Wash. Samen vormen ze “een perfect geïntegreerd ecosysteem”, stelt Matejbus.

Terwijl het ene deel van het bedrijf zich toelegt op de ontwikkeling van zelfbedieningtechniek, houdt de andere divisie zich vooral bezig met de distributie van autoverzorgingsproducten en autowasreinigingsproducten. Het derde en laatste deel van CarBax richt zich op de goede werking van het franchisenetwerk.

Tekst gaat verder onder de foto

30 jaar ervaring

Matejbus is trots op het feit dat alle hard- en software in huis ontwikkeld wordt door een bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring. “Het resultaat is een ideale gebruikersinterface en gebruikerservaring, wat wij beschouwen als een belangrijk kenmerk van onze producten.”

Wat CarBax onderscheidt van andere leveranciers van autowasstraten is hun modulaire aanpak. Hun Carbax Vario is geschikt voor kleinere carwashcentra vanaf één wasbox en kan worden uitgebreid tot middelgrote carwashcentra met maximaal zes wasboxen.

Dan is er nog een systeem: de CarBax Combo. Dat geeft een grote flexibiliteit doordat de gehele techniek voor alle boxen op één compact roestvrijstalen frame is geplaatst. Deze aanpak bespaart veel ruimte in de technische ruimte, vooral in grotere carwashcentra met een groter aantal wasboxen.

Tekst gaat verder onder de video

Onder de auto reinigen

Naast een breed scala aan wasprogramma’s waaronder wielen- en insectenreiniging, actief schuim en hogedrukreiniging, is CarBax bijzonder trots op hun wassysteem voor onder het chassis. Dit programma omvat een set sproeiers met een brede waterstraal, die in een roestvrijstalen frame onder de auto zijn geplaatst. Hierdoor kan zout en ander vuil efficiënt van het chassis van de auto worden verwijderd.

CarBax produceert ook zelfbedieningsapparatuur zoals stofzuigers, luchtbandopblazers en stoelreinigers.De intrigerend genoemde ‘roestvrijstalen CarBax MatBeater’ zorgt ervoor dat uw stoffige mat weer brandschoon in uw auto terugkeert.

Tekst gaat verder onder de foto

Aangezien de consument in Midden-Europa nog steeds meer gewend is aan het gebruik van contant geld dan in andere West-Europese landen, heeft CarBax ook een biljettenwisselaar ontwikkeld. Deze CarBaxChange kan worden uitgerust voor de verwerking van bankkaarten en klantenkaarten.

Door hun modulaire systemen slaagde CarBax erin te groeien, zelfs in tijden van beperkte handel en mobiliteit tijdens de pandemie. “Ons belangrijkste doel voor 2022 is om uit te breiden en nieuwe zaken- en exportpartners te vinden in heel Europa”, zegt Tomas Matejbus over hun toekomstplannen. “We zijn ook van plan om nieuwe zelfbedieningsapparatuur te ontwikkelen en we zullen de bestaande technologie blijven innoveren.”

Wie de CarBax modulaire systemen in actie wil zien, kan ze volgend jaar vinden op de AMTS Automobil & Tuning Show in Budapast, de Autosalon in Bratislava, Uniti in Stuttgart en op de Automechanika in Frankfurt.

Lees ook: 

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CarBax: Modulaire carwashinnovaties uit Slowakije | CarwashPro

CarBax: Modulaire carwashinnovaties uit Slowakije

Met hun modulaire zelfbedieningswasstraten en hardware is CarBax op een duidelijke missie. Op dit moment levert het in Nitra gevestigde bedrijf vooral aan eigenaren van zelfbedieningswasstraten in thuisland Slowakije en buurland Tsjechië. CarBax hoopt snel uit te breiden naar andere landen in Europa.

Volgens Tomas Matejbus, hoofd verkoop bij CarBax, bestaat het bedrijf eigenlijk uit drie divisies die in één zijn gevouwen. Er is CarBax Car Wash Technology, CarBax Chemical en CarBax Car Wash. Samen vormen ze “een perfect geïntegreerd ecosysteem”, stelt Matejbus.

Terwijl het ene deel van het bedrijf zich toelegt op de ontwikkeling van zelfbedieningtechniek, houdt de andere divisie zich vooral bezig met de distributie van autoverzorgingsproducten en autowasreinigingsproducten. Het derde en laatste deel van CarBax richt zich op de goede werking van het franchisenetwerk.

Tekst gaat verder onder de foto

30 jaar ervaring

Matejbus is trots op het feit dat alle hard- en software in huis ontwikkeld wordt door een bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring. “Het resultaat is een ideale gebruikersinterface en gebruikerservaring, wat wij beschouwen als een belangrijk kenmerk van onze producten.”

Wat CarBax onderscheidt van andere leveranciers van autowasstraten is hun modulaire aanpak. Hun Carbax Vario is geschikt voor kleinere carwashcentra vanaf één wasbox en kan worden uitgebreid tot middelgrote carwashcentra met maximaal zes wasboxen.

Dan is er nog een systeem: de CarBax Combo. Dat geeft een grote flexibiliteit doordat de gehele techniek voor alle boxen op één compact roestvrijstalen frame is geplaatst. Deze aanpak bespaart veel ruimte in de technische ruimte, vooral in grotere carwashcentra met een groter aantal wasboxen.

Tekst gaat verder onder de video

Onder de auto reinigen

Naast een breed scala aan wasprogramma’s waaronder wielen- en insectenreiniging, actief schuim en hogedrukreiniging, is CarBax bijzonder trots op hun wassysteem voor onder het chassis. Dit programma omvat een set sproeiers met een brede waterstraal, die in een roestvrijstalen frame onder de auto zijn geplaatst. Hierdoor kan zout en ander vuil efficiënt van het chassis van de auto worden verwijderd.

CarBax produceert ook zelfbedieningsapparatuur zoals stofzuigers, luchtbandopblazers en stoelreinigers.De intrigerend genoemde ‘roestvrijstalen CarBax MatBeater’ zorgt ervoor dat uw stoffige mat weer brandschoon in uw auto terugkeert.

Tekst gaat verder onder de foto

Aangezien de consument in Midden-Europa nog steeds meer gewend is aan het gebruik van contant geld dan in andere West-Europese landen, heeft CarBax ook een biljettenwisselaar ontwikkeld. Deze CarBaxChange kan worden uitgerust voor de verwerking van bankkaarten en klantenkaarten.

Door hun modulaire systemen slaagde CarBax erin te groeien, zelfs in tijden van beperkte handel en mobiliteit tijdens de pandemie. “Ons belangrijkste doel voor 2022 is om uit te breiden en nieuwe zaken- en exportpartners te vinden in heel Europa”, zegt Tomas Matejbus over hun toekomstplannen. “We zijn ook van plan om nieuwe zelfbedieningsapparatuur te ontwikkelen en we zullen de bestaande technologie blijven innoveren.”

Wie de CarBax modulaire systemen in actie wil zien, kan ze volgend jaar vinden op de AMTS Automobil & Tuning Show in Budapast, de Autosalon in Bratislava, Uniti in Stuttgart en op de Automechanika in Frankfurt.

Lees ook: 

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.