Dit is de auto waar iedereen (op instagram) van droomt

Unsplash: Istrfry Marcus

 Lamborghini en Porsche mogen een stapje opzij doen. De droomauto waar op social media het meest mee wordt gepronkt is de Dodge Challenger.

Onderzoekers van StressFreeCarRental.com, een vergelijkingswebsite voor autoverhuurbedrijven, rekenden uit welke automerken en -modellen op Instagram het meest zijn getagd met de hashtag #DreamCar. Ze kwamen erachter dat de Amerikaanse ‘muscle car’ bovenaan staat als de auto waarover het meest opgeschept wordt, meer nog dan Europese fabrikanten zoals de Lamborghini, Porsche en Mercedes.

Dit is de top 10 droomauto’s op Instagram, aan de hand van het percentage berichten met de hashtag dreamcar.

1) Dodge Challenger (22%)
2) Lamborghini Aventador (21%)
3) Mercedes G-klasse (18%)
4) Porsche GT3-RS (12%)
5) Mercedes CLA AMG (10%)
6) Bugatti Chiron (6%)
7) Audi R8 (5%)
8) Ford Mustang (4%)
9=) Nissan GT-R (2%)
9=) Volkswagen Golf R (2%)

De Amerikaanse favoriet is de lievelingsauto van talrijke sterren, zoals zangeres Billie Eilish, de acteur Arnold Schwarzenegger en rapper Snoop Dogg. De Challenger verslaat nipt de Lamborghini Aventador, die de tweede plaats verovert met 21 posts van de droomautoposts op Instagram. De Mercedes Benz G-klasse, een SUV van Duitse makelij, is de derde auto op Instagram waarvan het meest werd gedroomd, met 18 procent van de posts. Mercedes is de enige fabrikant met twee auto’s in de top tien, en zij kunnen met recht beweren de meest getagde fabrikant te zijn als het om droomauto’s gaat.

Europese auto’s meest gewild

Hoewel de titel van meest getagde droomauto is gewonnen door een Amerikaanse wagen, behoort hij tot de slechts twee in de VS gebouwde auto’s die in de top tien voorkomen. Europa produceert meer gewilde auto’s dan enig ander continent, met zeven van de top tien afkomstig uit Europese landen.

Een woordvoerder van StressFreeCarRental.com zegt dat de resultaten van het lijstje hem hebben verrast. “In plaats van een lange lijst van supercars hebben wij ontdekt dat veel van de auto’s die mensen als hun droomauto bestempelen, heel betaalbaar zijn. Het was interessant om de Dodge Challenger in zoveel berichten terug te zien. Als we afgaan op hoeveel supersterren fan zijn van deze auto, is het in de VS echt de wagen van het moment.”

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dit is de auto waar iedereen (op instagram) van droomt | CarwashPro

Dit is de auto waar iedereen (op instagram) van droomt

Unsplash: Istrfry Marcus

 Lamborghini en Porsche mogen een stapje opzij doen. De droomauto waar op social media het meest mee wordt gepronkt is de Dodge Challenger.

Onderzoekers van StressFreeCarRental.com, een vergelijkingswebsite voor autoverhuurbedrijven, rekenden uit welke automerken en -modellen op Instagram het meest zijn getagd met de hashtag #DreamCar. Ze kwamen erachter dat de Amerikaanse ‘muscle car’ bovenaan staat als de auto waarover het meest opgeschept wordt, meer nog dan Europese fabrikanten zoals de Lamborghini, Porsche en Mercedes.

Dit is de top 10 droomauto’s op Instagram, aan de hand van het percentage berichten met de hashtag dreamcar.

1) Dodge Challenger (22%)
2) Lamborghini Aventador (21%)
3) Mercedes G-klasse (18%)
4) Porsche GT3-RS (12%)
5) Mercedes CLA AMG (10%)
6) Bugatti Chiron (6%)
7) Audi R8 (5%)
8) Ford Mustang (4%)
9=) Nissan GT-R (2%)
9=) Volkswagen Golf R (2%)

De Amerikaanse favoriet is de lievelingsauto van talrijke sterren, zoals zangeres Billie Eilish, de acteur Arnold Schwarzenegger en rapper Snoop Dogg. De Challenger verslaat nipt de Lamborghini Aventador, die de tweede plaats verovert met 21 posts van de droomautoposts op Instagram. De Mercedes Benz G-klasse, een SUV van Duitse makelij, is de derde auto op Instagram waarvan het meest werd gedroomd, met 18 procent van de posts. Mercedes is de enige fabrikant met twee auto’s in de top tien, en zij kunnen met recht beweren de meest getagde fabrikant te zijn als het om droomauto’s gaat.

Europese auto’s meest gewild

Hoewel de titel van meest getagde droomauto is gewonnen door een Amerikaanse wagen, behoort hij tot de slechts twee in de VS gebouwde auto’s die in de top tien voorkomen. Europa produceert meer gewilde auto’s dan enig ander continent, met zeven van de top tien afkomstig uit Europese landen.

Een woordvoerder van StressFreeCarRental.com zegt dat de resultaten van het lijstje hem hebben verrast. “In plaats van een lange lijst van supercars hebben wij ontdekt dat veel van de auto’s die mensen als hun droomauto bestempelen, heel betaalbaar zijn. Het was interessant om de Dodge Challenger in zoveel berichten terug te zien. Als we afgaan op hoeveel supersterren fan zijn van deze auto, is het in de VS echt de wagen van het moment.”

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.