BOVAG: ‘Norm voor mkb-steun energierekening bizar hoog’

BOVAG wil onder andere de procentsnorm terugbrengen naar maximaal 7,5 procent Foto: Unsplash

Om in aanmerking te komen voor steun in de hoge energierekening, moeten de energiekosten van een mkb-onderneming minimaal 12,5 procent van de omzet uitmaken. Een ‘bizar hoge norm’, vinden BOVAG, MKB Nederland en andere brancheorganisaties.

Volgens de BOVAG kunnen de meeste bedrijven daardoor geen gebruik maken van de zogenoemde TEK, de Tegemoetkoming EnergieKosten, voor het mkb. BOVAG is ontstemd dat de norm zo hoog uitvalt. Han ten Broeke, algemene voorzitter BOVAG: “Zelfs voor energie-intensieve ondernemingen als schadeherstelbedrijven zal het kantje boord zijn of ze in aanmerking komen voor steun. Te bizar voor woorden. Te meer daar die bedrijven de grootste moeite hebben om de zeer hoge energiekosten door te berekenen.”

“Een sector dreigt de nek om gedraaid te worden. En naar ik van collega’s van MKB Nederland verneem, geldt dat voor meer sectoren. Eens te meer blijkt dat het kabinet veel te weinig oog heeft voor de noden van het midden- en kleinbedrijf. Nog altijd de motor van de economie”, vervolgt hij.

Lobby voor reële norm

BOVAG wil de lobby intensiveren, samen met MKB Nederland. Doel daarvan is om de 12,5 procentsnorm terug te brengen tot reële proporties, wat volgens BOVAG neerkomt op 7,5 procent maximaal. De uitkomsten van het onderzoek naar de impact van de hogere energierekeningen in diverse BOVAG-sectoren zal daarbij van pas komen. Die uitkomsten worden binnenkort verwacht.

Lees ook: 

Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BOVAG: ‘Norm voor mkb-steun energierekening bizar hoog’ | CarwashPro

BOVAG: ‘Norm voor mkb-steun energierekening bizar hoog’

BOVAG wil onder andere de procentsnorm terugbrengen naar maximaal 7,5 procent Foto: Unsplash

Om in aanmerking te komen voor steun in de hoge energierekening, moeten de energiekosten van een mkb-onderneming minimaal 12,5 procent van de omzet uitmaken. Een ‘bizar hoge norm’, vinden BOVAG, MKB Nederland en andere brancheorganisaties.

Volgens de BOVAG kunnen de meeste bedrijven daardoor geen gebruik maken van de zogenoemde TEK, de Tegemoetkoming EnergieKosten, voor het mkb. BOVAG is ontstemd dat de norm zo hoog uitvalt. Han ten Broeke, algemene voorzitter BOVAG: “Zelfs voor energie-intensieve ondernemingen als schadeherstelbedrijven zal het kantje boord zijn of ze in aanmerking komen voor steun. Te bizar voor woorden. Te meer daar die bedrijven de grootste moeite hebben om de zeer hoge energiekosten door te berekenen.”

“Een sector dreigt de nek om gedraaid te worden. En naar ik van collega’s van MKB Nederland verneem, geldt dat voor meer sectoren. Eens te meer blijkt dat het kabinet veel te weinig oog heeft voor de noden van het midden- en kleinbedrijf. Nog altijd de motor van de economie”, vervolgt hij.

Lobby voor reële norm

BOVAG wil de lobby intensiveren, samen met MKB Nederland. Doel daarvan is om de 12,5 procentsnorm terug te brengen tot reële proporties, wat volgens BOVAG neerkomt op 7,5 procent maximaal. De uitkomsten van het onderzoek naar de impact van de hogere energierekeningen in diverse BOVAG-sectoren zal daarbij van pas komen. Die uitkomsten worden binnenkort verwacht.

Lees ook: 

Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.