Aandacht in media voor autowassen leidt mogelijk tot drukte in wasstraat

Het advies is om snel het zout van de auto te laten wassen Foto: Pixabay

In de media is er deze week opvallend veel aandacht voor autowassen. Mensen worden geadviseerd om vooral nu met de auto naar de wasstraat te gaan. Dit in verband met ijzel en gladde wegen een week eerder, waardoor veel auto’s zijn bevuild met strooizout. Voor carwashes is dat goed nieuws.

Een aantal media geeft in de berichtgeving ook aan dat mensen er goed aan doen om te kiezen voor een wasprogramma waarbij ook de bodem wordt gereinigd. “En dan om het geheel af te ronden een nabehandeling met hotwax, want dit beschermende laagje komt op plekken waar je zelf met de hand niet kunt komen”, aldus het AD.

Schade aan de auto

Strooizout kan een hoop schade veroorzaken aan de auto. Niet alleen is het slecht voor de lak, maar ook versnelt het zout het roestproces. Vooral rondom de wielkasten kan het zich flink ophopen. Ook rubberen onderdelen zoals banden en strips hebben last van het zout, vanwege het uitdrogende effect.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aandacht in media voor autowassen leidt mogelijk tot drukte in wasstraat | CarwashPro

Aandacht in media voor autowassen leidt mogelijk tot drukte in wasstraat

Het advies is om snel het zout van de auto te laten wassen Foto: Pixabay

In de media is er deze week opvallend veel aandacht voor autowassen. Mensen worden geadviseerd om vooral nu met de auto naar de wasstraat te gaan. Dit in verband met ijzel en gladde wegen een week eerder, waardoor veel auto’s zijn bevuild met strooizout. Voor carwashes is dat goed nieuws.

Een aantal media geeft in de berichtgeving ook aan dat mensen er goed aan doen om te kiezen voor een wasprogramma waarbij ook de bodem wordt gereinigd. “En dan om het geheel af te ronden een nabehandeling met hotwax, want dit beschermende laagje komt op plekken waar je zelf met de hand niet kunt komen”, aldus het AD.

Schade aan de auto

Strooizout kan een hoop schade veroorzaken aan de auto. Niet alleen is het slecht voor de lak, maar ook versnelt het zout het roestproces. Vooral rondom de wielkasten kan het zich flink ophopen. Ook rubberen onderdelen zoals banden en strips hebben last van het zout, vanwege het uitdrogende effect.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.