texas, Halloween, video

Video: Kids overstuur na bezoekje aan Halloween carwash

Een spookhuis maken van de wasstraat. Het kan een leuke manier zijn om iets ludieks rondom het thema te organiseren. In het Amerikaanse Spring in de staat Texas werden kinderen wel heel erg bang van verschillende bekende horror figuren. Zo bang zelfs dat de video van horror wasstraat GFY Express Car Wash het hele land door ging. Ook in Nederland zijn weer enkele wasstraten die wat met het thema doen.

Het blijkt toch een leuke gebeurtenis voor een thema evenement ook in de wasgelegenheid. Het Amerikaanse voorbeeld is precies waarom Blinq Carwash in Apeldoorn richtlijnen wat betreft leeftijden heeft opgesteld. Om nachtmerrie’s bij kleine kinderen te voorkomen is dat wel nodig.

Blinq Carwash

Ook in Nederland zijn weer enkele wasgelegenheden die iets rondom het thema doen. Blinq carwash in Apeldoorn bijvoorbeeld. Iwan Moerman, bedrijfsleider bij Blinq in Apeldoorn, laat weten dat het professioneel wordt opgepakt. “We verkopen van te voren kaarten via een speciale ticketwebsite. Mensen kunnen tijdssloten reserveren om bij ons de horror wasstraat te betreden op 27 oktober.” Een extern ingeschakeld bedrijf gaat er volgens hem voorzorgen dat mensen wel echt gaan schrikken.

Het wordt volgens Moerman ook echt griezelig. Daarom hebben ze wat richtlijnen op de website geplaatst. “Mensen onder de 16 jaar, zwangere vrouwen of mensen met een zwak hart hebben we liever niet. Het wordt over de top spooky. Het is de bedoeling dat mensen met zwetende oksels, maar wel met een schone auto de wasstraat weer verlaten.” Hij verwacht dat het evenement zo’n drie uur in beslag gaat nemen. De aankleding gebeurt voor het grootste gedeelte al overdag, de carwash hoeft er volgens hem niet speciaal voor dicht.

Video

De ludiek bedoelde actie in Texas leverde het onderstaande filmpje op. Door heel het land werden de beelden vervolgens gedeeld. De video was in meerdere nieuwsuitzendingen te zien. Een zeer geslaagde marketingactie zo blijkt. De tweede video laat een impressie van de wasstraat zien.

Lees ook: Themawasstraten rondom Halloween winnen aan populariteit

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.