Maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens Mesa Coatings

Zorg dragen voor medewerkers en zo milieuvriendelijk werken, zijn speerpunten van de bedrijfsvoering van Mesa Coatings. Het vloerenbedrijf is begaan met het welzijn van de mensen die voor hen werken en voert regelmatig check ups uit. Deze betrokkenheid is wellicht de reden dat het bedrijf uit Bladel als een van de weinige partijen die actief is in de carwashbranche geen moeite heeft met het vinden van geschikt personeel.

Mesa Coatings werkt voornamelijk met ZZP’ers. Op het kantoor in Bladel zijn een paar mensen in vaste dienst en werkzaam op de afdelingen verkoop en administratie. Daarnaast is een vijf koppen tellend team actief met de voorbereiding van projecten en de afwikkeling hiervan. De vloerenleggers zijn echter allemaal kleine zelfstandigen.

“We hebben er bewust voor gekozen om met ZZP’ers te werken”, legt eigenaar Joost Hermans uit. “Deze zelfstandige ondernemers willen zich namelijk elke dag bewijzen en leggen de lat heel hoog. Doordat ze langere tijd voor Mesa Coatings willen werken, verslapt hun aandacht niet. Een ZZP’er gaat door tot de klus geklaard is. Dit in tegenstelling tot een medewerker in loondienst die het na een werkweek van 40 uur wel welletjes vindt.”

Concept

Mesa Coatings werkt met een concept. “We verkopen materialen en arbeid. Onze vloersystemen worden door onderaannemers gelegd en deze mensen vormen een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. We hebben ongeveer veertig ZZP’ers in onze kaartenbak”, zegt Hermans. “Dit zijn allemaal professionals die gaan voor honderd procent kwaliteit en veel willen werken. De prestaties van de ZZP’ers worden door Mesa Coatings gemonitord. Dat wordt niet alleen gedaan om het kwaliteitsniveau hoog te houden, maar ook om het welzijn van de medewerkers in de gaten te houden.

“Als we opmerken dat een medewerker minder kwaliteit levert, gaan we met hem of haar in gesprek”, verduidelijkt Hermans. “Het kan zijn dat er bijvoorbeeld wat op privégebied speelt. Als het op persoonlijk vlak minder lekker loopt, zie je dat terug in de geleverde kwaliteit. Ook merken we af en toe dat een ZZP’er onder invloed van externe factoren niet meer goed in het team past en daar spelen we op in.”

Periodiek systeem

Planner Jan Vingerhoets vult aan: “Via een periodiek systeem houden we in de gaten hoe het met het team gaat. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is dit monitoringssysteem opgezet. Doordat we continu in de gaten houden hoe het gaat, kunnen we snel schakelen en iemand op zijn werk aanspreken. We willen ervoor zorgen dat iedereen goed in zijn vel zit. Doordat we mensen snel aanspreken, kunnen we hen helpen om iets aan hun situatie te doen. Dat ervaren onze medewerkers als zeer prettig. Door deze sociale controles kun je bijvoorbeeld voorkomen dat iemand een burn-out krijgt.”

Er wordt nagedacht bij de samenstelling van een team. Verschillende expertises en de onderlinge verhoudingen worden goed onderzocht.

Dankzij het monitoringssysteem weet Vingerhoets ook precies hoe hij de juiste personen voor een klus bij elkaar brengt: “We stellen teams samen op basis van de karaktereigenschappen en expertises van de ZZP’ers. Doordat we continu de prestaties van de ZZP’ers monitoren, weten we precies op welk vlak een medewerker gespecialiseerd is.”

Teamsamenstelling

Die vaardigheden worden op specifieke opdrachten ingezet, zodat altijd de beste kwaliteit geleverd wordt. “Ook over de teamsamenstelling denken we goed na”, verduidelijkt Vingerhoets. “Als we weten dat het bijvoorbeeld niet zo botert tussen twee personen, dan zorgen we ervoor dat ze niet in dezelfde ploeg zitten. De teams worden op basis van omvang van de werkzaamheden ingedeeld.”

De werkwijze van Mesa Coatings is bekend binnen de branche. Volgens Hermans heeft het bedrijf over nieuwe aanwas niets te klagen: “Nieuwe applicanten worden eerst uitgenodigd voor een gesprek. Als we denken dat ze het kunnen, volgt een cursus. In deze korte training wordt uitleg gegeven over Mesa Coatings en onze werkwijze. Vervolgens wordt de nieuwe ZZP’er in een team geplaatst. Er kan in een speciaal hiervoor ontworpen systeem ingevoerd worden wanneer een medewerker beschikbaar is. We hebben weinig moeite om aan nieuwe ZZP’ers te komen. Mesa Coatings is een sociaal bedrijf en mensen weten ons te vinden. Via via krijgen we continu een nieuwe toestroom van mensen.”

Intranet

Medewerkers kunnen inloggen op het Intranetsysteem van Mesa Coatings en daar hun beschikbaarheid invoeren. “Als er een afspraak gepland staat en daar plots een lekkage is, kunnen we de werkzaamheden opschorten. Ons team kan dan op het laatste moment naar een andere locatie gestuurd worden. Zo blijven ze verzekerd van werk. Online kunnen zij zien op welke locaties gewerkt wordt. Tevens worden algemene berichten en persoonlijke berichten via deze tool verstrekt aan de ZZP’ers. In dit systeem zijn ook alle veiligheidsdatabladen en technische gegevens beschikbaar.”

Ook is te zien wie er op kantoor aanwezig is en wie voor welke divisie werkzaam is. “Naast de automotive branche zijn we ook werkzaam voor de agrarische sector bijvoorbeeld. Elke sector heeft een vaste werkvoorbereider en dus een aanspreekpunt. De lijnen zijn erg kort. Ook weten we dankzij dit agendabeheer wie wat verkocht heeft. Zo wordt altijd het overzicht behouden”, besluit Vingerhoets.

Lees ook: 

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.