Eigenaar truckwash opgepakt na vullen dieseltank met water

De politie van Washington heeft een truckwash-eigenaar opgepakt, omdat hij water in de dieseltank van een truck had gedaan. Een geldkwestie was de reden van deze actie.

De bestuurder beweerde enkel voor een wasbeurt van de truck betaald te hebben, terwijl het personeel van de wasgelegenheid ook de aanhanger reinigde. Volgens de medewerkers van de truckwash vroeg de klant hen ook om de aanhanger mee te nemen. Dit leverde een patstelling op, omdat de chauffeur weigerde te betalen voor de schoonmaakbeurt van zijn aanhanger. De gemoederen liepen zo hoog op dat de truckwash-eigenaar besloot de politie erbij te halen.

De wetsdienaars stonden vreemd te kijken toen ze ter plaatse kwamen. De inzet van deze ruzie was minder dan zeventig dollar inclusief een fooi ter waarde van veertig dollar voor de schoonmakers. Toen de politie de ondernemer duidelijk maakte dat hij zijn klant niet kon dwingen te betalen voor een wasbeurt waarvoor geen toestemming was gegeven, sloegen de stoppen bij de truckwash-eigenaar door.

Onbruikbaar

Kwaad stiefelde hij volgens YakTriNews.com naar het wasgedeelte. De politie trof hem later bij de truck aan “terwijl hij een waterslang in de dieseltank plaatste”. De brandstof werd vermengd met water waardoor het voertuig onbruikbaar werd. Voor deze merkwaardige actie werd de ondernemer gearresteerd.

Er moest een sleepwagen aan te pas komen om het voertuig naar een nabijgelegen tankstation te vervoeren. Daar werd de vervuilde brandstof verwijderd. De chauffeur kon gedurende deze tijd niet werken, waardoor hij inkomsten misliep. Dit geschil wordt verder uitgevochten in de rechtbank van Franklin County.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.