Eerste editie Carwash Professional Forum 2020 gaat digitaal

De eerste editie van het Carwash Professional Forum 2020 wordt een digitaal event. Op 1 september vindt dit forum voor carwash-professionals online plaats en worden allerlei tips en tricks gedeeld. Deze tools zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het evenement in digitale vorm verder gaat. Het oorspronkelijke plan was om het Carwash Professional Forum 2020 in juni in Keulen te laten plaatsvinden, maar daar stak COVID-19 een stokje voor. Om ervoor te zorgen dat dit evenement toch door kan gaan, is besloten om digitaal te gaan. Deze stap levert een groot aantal voordelen op, legt organisator Anna Ewert uit: “Er is nu geen limiet meer aan het aantal bezoekers. In Keulen was er slechts een bepaald aantal plaatsen beschikbaar. Deze restrictie is nu van de baan, omdat het evenement vanuit huis te bekijken is.”

Een ander voordeel van deze stap van offline naar online is de reistijdverkorting. “Door de coronacrisis is veel onduidelijkheid ontstaan over onder meer reizen. Het is niet meer vanzelfsprekend om met een auto vol passagiers te vertrekken en ook het openbaar vervoer heeft met ingrijpende veranderingen te kampen. Denk alleen al aan het verplichte gebruik van mondkapjes. Een groot aantal mensen voelt zich er niet prettig bij om te reizen in deze tijd. Doordat het event online plaatsvindt, zijn deze problemen uit de wereld geholpen. Een ander voordeel is dat deelnemers geen tijd kwijt zijn aan reizen en het forum vanuit hun luie stoel kunnen volgen.”

Tools

Het Carwash Professional Forum 2020 is volgens Ewert de moeite waard voor elke carwash-ondernemer: “De sprekers op dit event hebben presentaties voorbereid waar elke ondernemer mee uit de voeten kan. Deze lezingen zijn ingedeeld in twee sleutelgebieden: social skills en marketing skills. Er worden tools gegeven waarmee je meer uit je personeel kunt halen. Ook leren deelnemers hoe zij hun marketingcampagnes kunnen optimaliseren. Deze informatie wordt in korte presentaties gedeeld. Na afloop van elke sessie bestaat de mogelijkheid om live vragen te stellen aan de sprekers. Er vindt daarna een discussie plaats waar nieuwe inzichten uit kunnen komen.”

Naast een uitgebreid presentatieprogramma is er ook tijd ingeruimd voor een virtuele carwashtour. “Tijdens deze digitale rondleiding bezoeken we een wasgelegenheid van Mr. Wash, een van de bekendste Duitse carwashketens”, zegt Ewert. “Er wordt dieper ingegaan op de bedrijfsvoering en de gebruikte techniek. Bezoekers krijgen vanuit het comfort van hun luie stoel een kijkje in de keuken van dit autowascentrum. Het is altijd interessant om te zien hoe collega’s het vak uitoefenen.”

Het Carwash Professional Forum 2020 wordt in het Duits gehouden op 1 september en kan virtueel gevolgd worden. Meer informatie over de eerste editie van dit evenement vind je hier.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.