‘Autofabrikant Tesla zet ook stappen in carwashmarkt’

Producent van elektrische auto’s Tesla is gestart met een carwash-pilot. Bij één van zijn eigen oplaadstations in Amerika kunnen klanten hun Tesla-voertuig laten wassen. Het bedrijf van Elon Musk is hiervoor een samenwerking aangegaan met Eco Green Auto Clean, een aanbieder van wasproducten die ook in Nederland actief is.

Tesla is bekend van zijn volledig elektrische auto’s. Vooral de Model S is in Nederland populair, mede ingegeven door gunstige fiscale regels. Ook in diverse andere landen rijden veel Tesla’s rond. Het bedrijf wil extra service bieden aan zijn klanten door ook wasmogelijkheden aan te bieden, schrijft de nieuwssite Electrek.

Dure wasbeurt

Momenteel wordt op één locatie getest, namelijk in de plaats Fremont in de Amerikaanse staat Californië. Daar kunnen gebruikers, naar verluidt tegen een forse vergoeding, hun voertuig met de hand laten wassen door de aanwezige personeelsleden. Een wasbeurt kost, afhankelijk van het voertuig, tachtig of negentig dollar. Als de pilot succesvol is, vindt mogelijk uitbreiding plaats naar andere locaties. Vermoedelijk gaat de prijs voor een wasbeurt dan ook omlaag.

Tesla werkt hierbij samen met het eerdergenoemde Eco Green Auto Clean. Dat bedrijf brengt milieuvriendelijke carwash-producten op de markt en claimt dat met behulp van zijn producten slechts één beker water nodig is om een voertuig schoon te krijgen. Hiermee wil het onnodig gebruik van water tegengaan.

Superchargers

In Nederland heeft Tesla ongeveer een dozijn laadstations, superchargers genaamd. Deze stations zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend en liggen in veel gevallen bij Van der Valk-hotels of andere horecagelegenheden. Elk laadstation heeft acht tot tien oplaadpunten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Autofabrikant Tesla zet ook stappen in carwashmarkt’ | CarwashPro

‘Autofabrikant Tesla zet ook stappen in carwashmarkt’

Producent van elektrische auto’s Tesla is gestart met een carwash-pilot. Bij één van zijn eigen oplaadstations in Amerika kunnen klanten hun Tesla-voertuig laten wassen. Het bedrijf van Elon Musk is hiervoor een samenwerking aangegaan met Eco Green Auto Clean, een aanbieder van wasproducten die ook in Nederland actief is.

Tesla is bekend van zijn volledig elektrische auto’s. Vooral de Model S is in Nederland populair, mede ingegeven door gunstige fiscale regels. Ook in diverse andere landen rijden veel Tesla’s rond. Het bedrijf wil extra service bieden aan zijn klanten door ook wasmogelijkheden aan te bieden, schrijft de nieuwssite Electrek.

Dure wasbeurt

Momenteel wordt op één locatie getest, namelijk in de plaats Fremont in de Amerikaanse staat Californië. Daar kunnen gebruikers, naar verluidt tegen een forse vergoeding, hun voertuig met de hand laten wassen door de aanwezige personeelsleden. Een wasbeurt kost, afhankelijk van het voertuig, tachtig of negentig dollar. Als de pilot succesvol is, vindt mogelijk uitbreiding plaats naar andere locaties. Vermoedelijk gaat de prijs voor een wasbeurt dan ook omlaag.

Tesla werkt hierbij samen met het eerdergenoemde Eco Green Auto Clean. Dat bedrijf brengt milieuvriendelijke carwash-producten op de markt en claimt dat met behulp van zijn producten slechts één beker water nodig is om een voertuig schoon te krijgen. Hiermee wil het onnodig gebruik van water tegengaan.

Superchargers

In Nederland heeft Tesla ongeveer een dozijn laadstations, superchargers genaamd. Deze stations zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend en liggen in veel gevallen bij Van der Valk-hotels of andere horecagelegenheden. Elk laadstation heeft acht tot tien oplaadpunten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.