Buitenland

ORLEN verkrijgt honderd carwashes in Oostenrijk door overname

Een rollover-carwash bij een Duits tankstation van ORLEN Foto: ORLEN

Door de overname van Doppler Energie runt ORLEN nu honderd carwashes in Oostenrijk. Met de overname betreedt het Poolse oliebedrijf officieel de Oostenrijkse brandstofretailmarkt.

De honderd carwashes maken deel uit van de 267 tankstations verspreid over het land die door ORLEN zijn binnengehaald. Door de aankoop is het internationale netwerk uitgebreid tot bijna 3.500 verkooppunten in heel Europa.

“We zijn een van de drie grootste spelers op de Oostenrijkse brandstofmarkt geworden, met een retailmarktaandeel van ongeveer 10 procent”, zegt Daniel Obajtek, CEO en voorzitter van de raad van bestuur. “De transactie brengt ons voorbij de grens van 98 procent van onze strategische doelstelling voor 2030 voor het aantal tankstations in de regio.”

Turmstrom

Het nu verworven Oostenrijkse brandstofretailnetwerk omvat naast de tankstations en carwashes ook 110 oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV) verspreid over 34 locaties, opererend onder de merknaam Turmstrom.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ORLEN verkrijgt honderd carwashes in Oostenrijk door overname | CarwashPro
Buitenland

ORLEN verkrijgt honderd carwashes in Oostenrijk door overname

Een rollover-carwash bij een Duits tankstation van ORLEN Foto: ORLEN

Door de overname van Doppler Energie runt ORLEN nu honderd carwashes in Oostenrijk. Met de overname betreedt het Poolse oliebedrijf officieel de Oostenrijkse brandstofretailmarkt.

De honderd carwashes maken deel uit van de 267 tankstations verspreid over het land die door ORLEN zijn binnengehaald. Door de aankoop is het internationale netwerk uitgebreid tot bijna 3.500 verkooppunten in heel Europa.

“We zijn een van de drie grootste spelers op de Oostenrijkse brandstofmarkt geworden, met een retailmarktaandeel van ongeveer 10 procent”, zegt Daniel Obajtek, CEO en voorzitter van de raad van bestuur. “De transactie brengt ons voorbij de grens van 98 procent van onze strategische doelstelling voor 2030 voor het aantal tankstations in de regio.”

Turmstrom

Het nu verworven Oostenrijkse brandstofretailnetwerk omvat naast de tankstations en carwashes ook 110 oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV) verspreid over 34 locaties, opererend onder de merknaam Turmstrom.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.