Hanex, Veghel, wasstraat, borstel, Peugeot

Ondernemers in verweer tegen gemeente Haarlemmermeer

ongebruikt

Een handvol tankstationbedrijven is boos op het gemeentebestuur van Haarlemmermeer. Ze vinden dat de wethouder afspraken niet nakomt door mogelijk een nieuwe exploitant toe te staan. Ze lieten hun ongenoegen onlangs blijken tijdens een raadsvergadering, waar ondernemer Sjef Maessen namens hemzelf en enkele anderen insprak.

Momenteel zijn in Haarlemmermeer diverse tankstationbedrijven gevestigd. Zij hebben met de gemeente de afspraak dat er geen nieuwe tankpunten bij komen. Daarnaast is afgesproken dat de tankstations die nog in een dorpskern zitten, op termijn verhuizen naar dunbevolktere delen binnen de gemeente. Deze afspraken zijn in 1999 gemaakt en in 2008 met tien jaar verlengd, schrijft het Haarlems Dagblad.

Nieuw tankstation

Echter, twee jaar geleden werd een aanvraag gedaan voor een nieuw tankstation vlakbij snelweg A4. Aanvankelijk was het plan om uitsluitend alternatieve brandstoffen aan te bieden, maar dat lijkt op dit moment nog geen rendabele business case te zijn. Daarom wil de nieuwe uitbater ook traditionele brandstoffen aanbieden.

Daarmee vormt het nieuwe station concurrentie voor de zittende ondernemers, terwijl afgesproken is dat er geen nieuwe punten bij zouden komen. Twee ondernemers zijn al bezig met verhuizen van hun station, maar hebben twijfels gekregen door de eventuele komst van een extra concurrent. Ze betwijfelen of ze de noodzakelijke investeringen nog wel terug kunnen verdienen.

Consumentenbond

Het gemeentebestuur is nog niet akkoord met de vergunningverlening, maar heeft ook nog niet gereageerd op een brief van de bezorgde ondernemers, terwijl deze zeven maanden geleden is verstuurd. De ondernemers zijn daarom naar de Nationale Ombudsman gestapt met hun klacht. Volgens verantwoordelijk wethouder is een antwoordbrief onderweg.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ondernemers in verweer tegen gemeente Haarlemmermeer | CarwashPro
Hanex, Veghel, wasstraat, borstel, Peugeot

Ondernemers in verweer tegen gemeente Haarlemmermeer

ongebruikt

Een handvol tankstationbedrijven is boos op het gemeentebestuur van Haarlemmermeer. Ze vinden dat de wethouder afspraken niet nakomt door mogelijk een nieuwe exploitant toe te staan. Ze lieten hun ongenoegen onlangs blijken tijdens een raadsvergadering, waar ondernemer Sjef Maessen namens hemzelf en enkele anderen insprak.

Momenteel zijn in Haarlemmermeer diverse tankstationbedrijven gevestigd. Zij hebben met de gemeente de afspraak dat er geen nieuwe tankpunten bij komen. Daarnaast is afgesproken dat de tankstations die nog in een dorpskern zitten, op termijn verhuizen naar dunbevolktere delen binnen de gemeente. Deze afspraken zijn in 1999 gemaakt en in 2008 met tien jaar verlengd, schrijft het Haarlems Dagblad.

Nieuw tankstation

Echter, twee jaar geleden werd een aanvraag gedaan voor een nieuw tankstation vlakbij snelweg A4. Aanvankelijk was het plan om uitsluitend alternatieve brandstoffen aan te bieden, maar dat lijkt op dit moment nog geen rendabele business case te zijn. Daarom wil de nieuwe uitbater ook traditionele brandstoffen aanbieden.

Daarmee vormt het nieuwe station concurrentie voor de zittende ondernemers, terwijl afgesproken is dat er geen nieuwe punten bij zouden komen. Twee ondernemers zijn al bezig met verhuizen van hun station, maar hebben twijfels gekregen door de eventuele komst van een extra concurrent. Ze betwijfelen of ze de noodzakelijke investeringen nog wel terug kunnen verdienen.

Consumentenbond

Het gemeentebestuur is nog niet akkoord met de vergunningverlening, maar heeft ook nog niet gereageerd op een brief van de bezorgde ondernemers, terwijl deze zeven maanden geleden is verstuurd. De ondernemers zijn daarom naar de Nationale Ombudsman gestapt met hun klacht. Volgens verantwoordelijk wethouder is een antwoordbrief onderweg.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.