ANWB brengt het belang van een schone auto onder de aandacht

De ANWB besteedt in zijn nieuwsbrief aandacht aan het belang van een bezoek aan een wasgelegenheid. Een schone bolide functioneert namelijk beter, omdat veel rijhulpsystemen voorzien zijn van camera’s en sensoren die alleen werken wanneer ze schoon zijn. Vuile sensoren en camera’s op auto’s met rijondersteuning kunnen namelijk voor onveilige verkeerssituaties zorgen.

Reiniging van de auto is erg belangrijk en de ANWB hamert in het artikel op een frequent bezoek aan de wasbox, kettingwasstraat, roll-over of carwash. Technologische hulpmiddelen functioneren beduidend minder wanneer vuil- of sneeuwresten zich voor de benodigde radar, camera’s of sensoren ophopen. Een gewassen auto verhoogt niet alleen de veiligheid van de bestuurder, maar ook die van medeweggebruikers. Extreem vuile voertuigen kunnen niet opgemerkt worden door de sensoren van achterliggers.

In het artikel geeft de ANWB ook tips over de juiste manier van schoonmaken in de wasbox. Ook worden adviezen gedeeld over een bezoek aan de wasstraat en wordt een beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van de bezoekers. Carwash-ondernemers geven bij binnenkomst al aan dat men regels dient op te volgen om schade aan de auto te voorkomen. Bij het gebruik van een wasstraat is de bezoeker zelf verantwoordelijk voor het inklappen van de buitenspiegels en de dakantenne.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB brengt het belang van een schone auto onder de aandacht | CarwashPro

ANWB brengt het belang van een schone auto onder de aandacht

De ANWB besteedt in zijn nieuwsbrief aandacht aan het belang van een bezoek aan een wasgelegenheid. Een schone bolide functioneert namelijk beter, omdat veel rijhulpsystemen voorzien zijn van camera’s en sensoren die alleen werken wanneer ze schoon zijn. Vuile sensoren en camera’s op auto’s met rijondersteuning kunnen namelijk voor onveilige verkeerssituaties zorgen.

Reiniging van de auto is erg belangrijk en de ANWB hamert in het artikel op een frequent bezoek aan de wasbox, kettingwasstraat, roll-over of carwash. Technologische hulpmiddelen functioneren beduidend minder wanneer vuil- of sneeuwresten zich voor de benodigde radar, camera’s of sensoren ophopen. Een gewassen auto verhoogt niet alleen de veiligheid van de bestuurder, maar ook die van medeweggebruikers. Extreem vuile voertuigen kunnen niet opgemerkt worden door de sensoren van achterliggers.

In het artikel geeft de ANWB ook tips over de juiste manier van schoonmaken in de wasbox. Ook worden adviezen gedeeld over een bezoek aan de wasstraat en wordt een beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van de bezoekers. Carwash-ondernemers geven bij binnenkomst al aan dat men regels dient op te volgen om schade aan de auto te voorkomen. Bij het gebruik van een wasstraat is de bezoeker zelf verantwoordelijk voor het inklappen van de buitenspiegels en de dakantenne.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.