Karcher, carwash, Uniti

Shell test partnerschap met Kärcher in Verenigd Koninkrijk

De nieuwe velgenborstel van Kärcher

Bij een viertal Shell-tankstations in het Verenigd Koninkrijk is geautomatiseerde wasapparatuur van Kärcher geïnstalleerd. Shell test met de carwashes een uitgebreide samenwerking met Kärcher in de landen. Omdat Kärcher bij de consument al een bekend merk in hogedrukreiniging is, verwacht Shell met deze carwashes veel klanten te trekken.

De samenwerking tussen Kärcher en Shell wordt gefaciliteerd door TSG Wash. Zij bieden de verkoop, service en installatie voor Kärcher autowasoplossingen in het VK en 29 andere landen. Ook in Nederland regelt TSG alles rondom de carwashes van Kärcher. Een samenwerking tussen Shell en Kärcher zoals die nu in het Verenigd Koninkrijk is ingezet zit vooralsnog niet voor de Nederlandse markt in de planning, laat TSG desgevraagd weten.

Merkpolitiek

Kärcher is een bekend merk voor de consument op het gebied van schoonmaakproducten zoals hogedrukreinigers. Frank McLaughlan is directeur van TSG Wash UK. Hij ziet die naamsbekendheid van Kärcher als een groot voordeel voor de Britse markt. “Over het algemeen staat de tankstationmarkt in het VK synoniem voor grote merken, dat gaat van koffie tot luxe broodjes. Consumenten kunnen nu dezelfde geruststelling ervaren als het gaat om het wassen van hun auto, wetende dat ze technologie gebruiken die is ontworpen door een marktleider in schoonmaak. ”

McLaughlan zegt verder over de samenwerking: “dit is de eerste keer dat beide wereldwijde merken zijn samengebracht om geautomatiseerd auto’s te wassen.”

Voorzichtig

Toby Lewis, categoriemanager autoverzorging bij Shell, is ook al zo gelukkig met het partnerschap. “Kärchers automatische autowastechnologie biedt het hoogste niveau van reiniging in de kortst mogelijke tijd. Door gebruik te maken van de nieuwste innovaties van Kärcher, ligt de focus op vakkundig verwijderen van vuil en tegelijkertijd voorzichtig zijn voor de auto. ”

Als onderdeel van een proef zullen vanaf deze maand automatische autowasinstallaties met Kärcher-technologie beschikbaar zijn bij de volgende vier Shell-tankstations: Narborough Road in Leicester, Farnborough, Medway in Kent en Lizzie Brice in Schotland. Bij gebleken succes worden later extra locaties toegevoegd.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.