Vrijdagmorgen mogelijk vieze voorruiten door Saharastof

Een klein weeralarm voor de wasstraten van Nederland: autobezitters moeten vrijdagochtend rekening houden met een vieze voorruit door regen met Saharastof. Donderdagavond en de daaropvolgende nacht kunnen er vieze druppels gaan vallen, vooral in het zuiden en oosten van het land. Dat meldt Weeronline.

Als het een beetje meezit houdt de drukte in de carwashes nog wel eventjes aan. Nu alle pekelresten zo’n beetje zijn weggewassen, komt er Saharazand aangewaaid. Bij voertuigen met dit soort vervuiling moet je als carwashoperator in toenemende mate vertrouwen op een handmatige hogedrukvoorwas. Daarmee komt het zand minimaal in de borstels en machines terecht.

Regenbui

Deeltjes Saharastof hangen nu bijna een week boven Nederland, dankzij een lange zuidelijke luchtstroming. Met name op maandag was de concentratie stofdeeltjes hoog. Daardoor was de zon wazig te zien. Behalve in het zuiden en oosten kan ook in het noorden en westen van het land ’s nachts wat Saharastof met regen naar beneden komen. Auto’s kunnen ook daar dus vies worden, maar die viezigheid kan ook komen door pollen van elzen en hazelaars, aldus Weeronline.

Het Saharastof zorgde de afgelopen dagen ook voor mooie, felrode zonsopkomsten en -ondergangen. Ook vrijdagochtend is de kans op zo’n kleurrijke zonsopkomst groot. Het stof zorgt voor extra breking en verstrooiing van het licht.

(ANP/CarwashPro)

Lees ook: 

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vrijdagmorgen mogelijk vieze voorruiten door Saharastof | CarwashPro

Vrijdagmorgen mogelijk vieze voorruiten door Saharastof

Een klein weeralarm voor de wasstraten van Nederland: autobezitters moeten vrijdagochtend rekening houden met een vieze voorruit door regen met Saharastof. Donderdagavond en de daaropvolgende nacht kunnen er vieze druppels gaan vallen, vooral in het zuiden en oosten van het land. Dat meldt Weeronline.

Als het een beetje meezit houdt de drukte in de carwashes nog wel eventjes aan. Nu alle pekelresten zo’n beetje zijn weggewassen, komt er Saharazand aangewaaid. Bij voertuigen met dit soort vervuiling moet je als carwashoperator in toenemende mate vertrouwen op een handmatige hogedrukvoorwas. Daarmee komt het zand minimaal in de borstels en machines terecht.

Regenbui

Deeltjes Saharastof hangen nu bijna een week boven Nederland, dankzij een lange zuidelijke luchtstroming. Met name op maandag was de concentratie stofdeeltjes hoog. Daardoor was de zon wazig te zien. Behalve in het zuiden en oosten kan ook in het noorden en westen van het land ’s nachts wat Saharastof met regen naar beneden komen. Auto’s kunnen ook daar dus vies worden, maar die viezigheid kan ook komen door pollen van elzen en hazelaars, aldus Weeronline.

Het Saharastof zorgde de afgelopen dagen ook voor mooie, felrode zonsopkomsten en -ondergangen. Ook vrijdagochtend is de kans op zo’n kleurrijke zonsopkomst groot. Het stof zorgt voor extra breking en verstrooiing van het licht.

(ANP/CarwashPro)

Lees ook: 

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.