Vakbeurs Tankstelle & Mittelstand geannuleerd vanwege coronavirus

De twintigste editie van vakbeurs Tankstelle & Mittelstand, die in juni zou plaatsvinden, gaat niet door. Dat maakte de organisatie (EFT) maandag bekend. Vanwege het coronavirus vindt de organisatie het niet verantwoord om het evenement in het Duitse Essen door te laten gaan. De volgende editie staat op de planning voor 2023. 

Frank Feldmann, directeur van de beurs, zegt het zeer te betreuren dat deze beslissing gemaakt moest worden en noemt het een ‘pijnlijk maar weloverwogen’ besluit. ‘’De nog steeds hoge besmettingscijfers vereisen deze zeer ongelukkige maatregel. De verantwoordelijkheid voor de integriteit en gezondheid van exposanten, bezoekers en iedereen die betrokken is bij het succes van een beurs, weegt zwaarder dan het economisch denken en handelen.”

De beurs wordt niet uitgesteld of later in het jaar ingehaald. “Vooral niet omdat de UNITI-collega’s hen uitnodigen voor hun vakbeurs in het voorjaar van 2022”, aldus de tweede directeur Bernd Scheiperpeter. “Het plannen van twee van zulke belangrijke grote evenementen in korte tijd zou om economische redenen niet verwacht worden van de middelgrote tankstationmarkt.”

De organisatoren focussen zich nu op de eerstvolgende editie van Tankstelle & Mittelstand in 2023. Dat jaar staat de beurs gepland op 14 en 15 juni. 

De Tankstation & Carwash Vakbeurs gaat dit jaar wel door. Het grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België staat gepland voor woensdag 10 en donderdag 11 november. De vakbeurs, die wordt georganiseerd door bladen TankPro en CarwashPro, is in Expo Houten.

Lees ook: 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.