80-jarige geeft gas en richt drie ton schade aan in Duitse carwash

Een bejaarde man heeft in een carwash in het Duitse Lindau voor bijna drie ton schade gereden. Hij reed zijn eigen auto en twee andere auto’s total loss. De schade is er aan de wasstraat en aan de drie auto’s, die allemaal in het ‘dure’ segment zitten.

Een 80-jarige gaf per ongeluk gas en duwde twee andere auto’s door de dertig meter lange wasstraat heen. De auto’s eindigden uiteindelijk tegen de garagedeur aan het einde van de kettingbaan. De bestuurder van de voorste auto heeft een whiplash opgelopen, verder kwam iedereen met de schrik vrij.

De voorste auto werd gedroogd, de tweede auto reed net naar binnen toen de 80-jarige gas gaf. De politie geeft aan dat de bestuurder ‘waarschijnlijk werd overweldigd door de werking van zijn krachtige elektrische voertuig’.

Politieonderzoek

Het gaat om een autowasstraat uit Lindau die sinds 1997 werkt met textiel. De locatie is eigendom van een autodealer en wordt daar gebruikt voor eigen en commerciële wassingen. Sinds het incident is het bedrijf overspoeld met talloze vragen. De telefoniste besloot twee dagen na het incident geen informatie meer te verstrekken over deze zaak.

In een gesprek met de collega’s van CarwashPro.de legde de operator echter zijn huidige situatie uit. Ze waren vooral geschokt door de snelle verspreiding van beelden met betrekking tot dit incident. Aangezien het politieonderzoek gaande is, heeft de exploitant zelf geen beeld- of videomateriaal gepubliceerd. Toch zijn er op internet talloze foto’s en zelfs een video van de bewakingscamera in de wasstraat te vinden. De operator begrijpt niet hoe dit mogelijk is.

Reparatie

De carwash is in 2015 voor het laatst gemoderniseerd en werkt met wastechniek van WashTec. Volgens het bedrijf is de autowasstraat een belangrijk onderdeel van het dealerbedrijf. De huidige stilstand heeft daarom grote economische gevolgen. WashTec was binnen zeer korte tijd ter plaatse bij de carwash en verzorgt de reparatie van het systeem.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

80-jarige geeft gas en richt drie ton schade aan in Duitse carwash | CarwashPro

80-jarige geeft gas en richt drie ton schade aan in Duitse carwash

Een bejaarde man heeft in een carwash in het Duitse Lindau voor bijna drie ton schade gereden. Hij reed zijn eigen auto en twee andere auto’s total loss. De schade is er aan de wasstraat en aan de drie auto’s, die allemaal in het ‘dure’ segment zitten.

Een 80-jarige gaf per ongeluk gas en duwde twee andere auto’s door de dertig meter lange wasstraat heen. De auto’s eindigden uiteindelijk tegen de garagedeur aan het einde van de kettingbaan. De bestuurder van de voorste auto heeft een whiplash opgelopen, verder kwam iedereen met de schrik vrij.

De voorste auto werd gedroogd, de tweede auto reed net naar binnen toen de 80-jarige gas gaf. De politie geeft aan dat de bestuurder ‘waarschijnlijk werd overweldigd door de werking van zijn krachtige elektrische voertuig’.

Politieonderzoek

Het gaat om een autowasstraat uit Lindau die sinds 1997 werkt met textiel. De locatie is eigendom van een autodealer en wordt daar gebruikt voor eigen en commerciële wassingen. Sinds het incident is het bedrijf overspoeld met talloze vragen. De telefoniste besloot twee dagen na het incident geen informatie meer te verstrekken over deze zaak.

In een gesprek met de collega’s van CarwashPro.de legde de operator echter zijn huidige situatie uit. Ze waren vooral geschokt door de snelle verspreiding van beelden met betrekking tot dit incident. Aangezien het politieonderzoek gaande is, heeft de exploitant zelf geen beeld- of videomateriaal gepubliceerd. Toch zijn er op internet talloze foto’s en zelfs een video van de bewakingscamera in de wasstraat te vinden. De operator begrijpt niet hoe dit mogelijk is.

Reparatie

De carwash is in 2015 voor het laatst gemoderniseerd en werkt met wastechniek van WashTec. Volgens het bedrijf is de autowasstraat een belangrijk onderdeel van het dealerbedrijf. De huidige stilstand heeft daarom grote economische gevolgen. WashTec was binnen zeer korte tijd ter plaatse bij de carwash en verzorgt de reparatie van het systeem.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.