Erik Stern, Bovag, carwash

Column Erik Stern (Bovag): ‘Huzarenstukjes’

Bereid je voor op meer elektrische auto’s in de wasstraat, schrijft Erik Stern van de Bovag in zijn nieuwste column voor CarwashPro. Dat is een van de gevolgen van het plan voor autobelastingen waar de brancheclub aan heeft meegewerkt. Stern noemt het plan een huzarenstukje. 

“Nu de coronacrisis op z’n retour lijkt, wordt het langzaamaan weer ‘business as usual’ bij Bovag. We verheugen ons erop de aangesloten ondernemers op korte termijn weer eens te ontmoeten tijdens een centrale bijeenkomst én we hebben sinds lange tijd onze eerste commerciële activiteit weer op het programma staan. Op zaterdag 3 juli halen we namelijk weer onze traditionele Nationale Autowasdag van stal, nadat we die vorig jaar moesten annuleren en nadat ook nog eens de Bovag WinterWasWeken niet door konden gaan, vanwege de harde lockdown afgelopen winter. Ik roep alle leden op om er komende zomer een groot gezamenlijk feest van te maken middels een leuke dag voor alle klanten en hun kinderen, en door de aandacht te vestigen op het goede doel Muziekids. Bovag zal er in elk geval alles aan doen om de Bovag-autowas- en poetsbedrijven in het zonnetje te zetten.”

Opleidingen

“Op het vlak van opleidingen hebben we ook niet bepaald stil gezeten de afgelopen maanden, zoals ik in de vorige column al aanhaalde. Ik herhaal de boodschap echter nog eens, want dit is echt wel een huzarenstukje. Samen met ons ‘eigen’ opleidingsinstituut Innovam in Nieuwegein is er nu een uitgebreid assortiment beschikbaar waar alle Bovag-leden kosteloos gebruik van kunnen maken. Intussen zijn er al zo’n 60 opleidingen beschikbaar en daarvoor ben ik onze eigen klankbordgroep zeer dankbaar. Die groep bestaat uit actieve leden die de branche een warm hart toedragen en kritisch meekijken in de selectie van trainingen, webinars en cursussen.”

Autobelastingen

Een ander huzarenstukje van Bovag (en zeer belangrijk voor de toekomst van automobiliteit in Nederland) is het plan voor autobelastingen tot 2030 dat aan de Haagse politiek is aangeboden. Samen met andere belangenorganisaties en met prominenten van politieke partijen is er een weldoordacht plan neergelegd dat autorijden op de korte en de lange termijn betaalbaar moet houden én duurzaam maakt. Belangrijke conclusie hierin is (uiteraard) dat elektrische auto’s dominant gaan worden, dus bereid u maar vast voor op nog meer EV’s in de wasstraat.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Erik Stern (Bovag): ‘Huzarenstukjes’ | CarwashPro
Erik Stern, Bovag, carwash

Column Erik Stern (Bovag): ‘Huzarenstukjes’

Bereid je voor op meer elektrische auto’s in de wasstraat, schrijft Erik Stern van de Bovag in zijn nieuwste column voor CarwashPro. Dat is een van de gevolgen van het plan voor autobelastingen waar de brancheclub aan heeft meegewerkt. Stern noemt het plan een huzarenstukje. 

“Nu de coronacrisis op z’n retour lijkt, wordt het langzaamaan weer ‘business as usual’ bij Bovag. We verheugen ons erop de aangesloten ondernemers op korte termijn weer eens te ontmoeten tijdens een centrale bijeenkomst én we hebben sinds lange tijd onze eerste commerciële activiteit weer op het programma staan. Op zaterdag 3 juli halen we namelijk weer onze traditionele Nationale Autowasdag van stal, nadat we die vorig jaar moesten annuleren en nadat ook nog eens de Bovag WinterWasWeken niet door konden gaan, vanwege de harde lockdown afgelopen winter. Ik roep alle leden op om er komende zomer een groot gezamenlijk feest van te maken middels een leuke dag voor alle klanten en hun kinderen, en door de aandacht te vestigen op het goede doel Muziekids. Bovag zal er in elk geval alles aan doen om de Bovag-autowas- en poetsbedrijven in het zonnetje te zetten.”

Opleidingen

“Op het vlak van opleidingen hebben we ook niet bepaald stil gezeten de afgelopen maanden, zoals ik in de vorige column al aanhaalde. Ik herhaal de boodschap echter nog eens, want dit is echt wel een huzarenstukje. Samen met ons ‘eigen’ opleidingsinstituut Innovam in Nieuwegein is er nu een uitgebreid assortiment beschikbaar waar alle Bovag-leden kosteloos gebruik van kunnen maken. Intussen zijn er al zo’n 60 opleidingen beschikbaar en daarvoor ben ik onze eigen klankbordgroep zeer dankbaar. Die groep bestaat uit actieve leden die de branche een warm hart toedragen en kritisch meekijken in de selectie van trainingen, webinars en cursussen.”

Autobelastingen

Een ander huzarenstukje van Bovag (en zeer belangrijk voor de toekomst van automobiliteit in Nederland) is het plan voor autobelastingen tot 2030 dat aan de Haagse politiek is aangeboden. Samen met andere belangenorganisaties en met prominenten van politieke partijen is er een weldoordacht plan neergelegd dat autorijden op de korte en de lange termijn betaalbaar moet houden én duurzaam maakt. Belangrijke conclusie hierin is (uiteraard) dat elektrische auto’s dominant gaan worden, dus bereid u maar vast voor op nog meer EV’s in de wasstraat.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.