Primeur: EenzetCarwash laat nieuwste rollover Istobal zien tijdens Tankstation Vakbeurs

Minder water, minder chemie, maar wel veel betere wasresultaten. De nieuwste rollover van Istobal is de M’Wash4. In het systeem zijn de borstels, de droging en de chemiedosering geoptimaliseerd. En dan ziet de machine er ook nog eens mooi uit. EenzetCarwash presenteert de M’Wash4 tijdens de Tankstation Vakbeurs in Expo Houten deze week.

De samenvatting van de pluspunten van deze nieuwe rollover: de M’Wash4 zorgt voor vlekkeloze reiniging van alle soorten voertuigen, gebruikt minder chemie en bespaart 10 procent water. De droger roteert 360 graden, wat zorgt voor betere droging met laag energiegebruik én minder geluid. Voor de gebruiker is het eenvoudiger om de auto onder de machine te rijden.

In Nederland wordt fabrikant Istobal vertegenwoordigd door EenzetCarwash. Zij hebben de primeur om de rollover op de Tankstation Vakbeurs voor het eerst aan het publiek te tonen.

Virtueel event

De rollover werd maandagochtend via een virtueel event vanuit Valencia gelanceerd. Bij aanvang was er een kloppend, machinaal hart te zien. Volgens productmanager Álvaro Merín van Istobal illustreert het hart dat emotie en techniek wel degelijk met elkaar kunnen worden gecombineerd.

In een demonstratievideo is de rollover te zien in de showroom in Spanje. Prachtig uitgelicht rijdt een glanzende witte Cupra naar binnen. De modelklanten starten het wasprogramma met hun mobieltje en delen de ervaring direct op social media. Merín verklaart: “de M’Wash4 vertegenwoordigt een nieuwe technologische sprong om de carwash- en car care-sector te transformeren door middel van efficiëntere, intuïtieve en verbonden technologie.”

Tekst gaat verder onder de foto

Specificaties

De M’Wash4 wast sneller dan zijn voorgangers, met minder verbruik van water en chemie. Het profiel van de auto wordt gescand, de borstels passen daarop de intensiteit en bewegingen aan. De machine heeft een dynamisch doseringssysteem voor de chemie: de hoeveelheid wordt automatisch aangepast aan de snelheid van de machine. Aan de onder- en bovenzijde zijn draaibare hogedruksproeiers toegevoegd om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken en voor een betere dekking over het volledige oppervlak van het voertuig, ongeacht de vorm of grootte ervan. Al die ontwikkelingen dragen eraan bij dat de rollover zo’n 10 procent minder water gebruikt terwijl het wasresultaat beter is. Per voertuig scheelt het zeven liter, bij een gemiddelde van 10.000 wassingen per jaar scheelt dat dus 70.000 liter.

Tekst gaat verder onder de foto

Droogsysteem

Het droogsysteem kan 360 graden ronddraaien, wat zorgt voor droging op zelfs de moeilijk bereikbare plekken. Bovendien is er een innovatief zijdroogsysteem (waarvoor patent is aangevraagd) dat verticaal beweegt en in verschillende posities werkt, zodat het geschikt is voor zowel personenauto’s, bestelwagens en SUV’s. Ook is het geluid met 2 dB is verminderd, zonder aan doeltreffendheid in te boeten. De machine maakt het mogelijk om korte reinigingsprogramma’s in één drooggang uit te voeren en biedt een grotere flexibiliteit in de configuratie van was- en droogprogramma’s.

Tekst gaat verder onder de foto

Inrijden

Deze nieuwe rollover is ook ontworpen om de beste gebruikerservaring te bieden voor zowel de wasklant als de carwashondernemer. Zo is hij compatibel met Smartwash by Istobal. Het voertuig heeft meer doorrijruimte, dankzij de integratie van de wielwasstraat in de rolbevestigingsstructuur, een meer teruggetrokken positie van de verticale borstels en het verborgen houden van het droogsysteem voor de gebruiker. Kortom: hij ziet er ook nog gewoon mooi uit.

Andere hulpmiddelen die de gebruikerservaring en de zichtbaarheid moeten verbeteren, zijn onder meer verlichte pictogrammen, programma-indicatoren, temperatuur- en resttijdindicatoren en ledverlichting.

Tekst gaat verder onder de foto

Eerste plaatsing

De M’Wash4 is vanaf de zomer van 2022 beschikbaar op de Europese markt. Eric Mekelenkamp van  EenzetCarwash geeft aan dat binnenkort al de eerste machine in Grubbenvorst bij OK Olie wordt geplaatst, zodat ook na de Tankstation Vakbeurs de M’Wash4 in het echt te zien is.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Primeur: EenzetCarwash laat nieuwste rollover Istobal zien tijdens Tankstation Vakbeurs | CarwashPro

Primeur: EenzetCarwash laat nieuwste rollover Istobal zien tijdens Tankstation Vakbeurs

Minder water, minder chemie, maar wel veel betere wasresultaten. De nieuwste rollover van Istobal is de M’Wash4. In het systeem zijn de borstels, de droging en de chemiedosering geoptimaliseerd. En dan ziet de machine er ook nog eens mooi uit. EenzetCarwash presenteert de M’Wash4 tijdens de Tankstation Vakbeurs in Expo Houten deze week.

De samenvatting van de pluspunten van deze nieuwe rollover: de M’Wash4 zorgt voor vlekkeloze reiniging van alle soorten voertuigen, gebruikt minder chemie en bespaart 10 procent water. De droger roteert 360 graden, wat zorgt voor betere droging met laag energiegebruik én minder geluid. Voor de gebruiker is het eenvoudiger om de auto onder de machine te rijden.

In Nederland wordt fabrikant Istobal vertegenwoordigd door EenzetCarwash. Zij hebben de primeur om de rollover op de Tankstation Vakbeurs voor het eerst aan het publiek te tonen.

Virtueel event

De rollover werd maandagochtend via een virtueel event vanuit Valencia gelanceerd. Bij aanvang was er een kloppend, machinaal hart te zien. Volgens productmanager Álvaro Merín van Istobal illustreert het hart dat emotie en techniek wel degelijk met elkaar kunnen worden gecombineerd.

In een demonstratievideo is de rollover te zien in de showroom in Spanje. Prachtig uitgelicht rijdt een glanzende witte Cupra naar binnen. De modelklanten starten het wasprogramma met hun mobieltje en delen de ervaring direct op social media. Merín verklaart: “de M’Wash4 vertegenwoordigt een nieuwe technologische sprong om de carwash- en car care-sector te transformeren door middel van efficiëntere, intuïtieve en verbonden technologie.”

Tekst gaat verder onder de foto

Specificaties

De M’Wash4 wast sneller dan zijn voorgangers, met minder verbruik van water en chemie. Het profiel van de auto wordt gescand, de borstels passen daarop de intensiteit en bewegingen aan. De machine heeft een dynamisch doseringssysteem voor de chemie: de hoeveelheid wordt automatisch aangepast aan de snelheid van de machine. Aan de onder- en bovenzijde zijn draaibare hogedruksproeiers toegevoegd om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken en voor een betere dekking over het volledige oppervlak van het voertuig, ongeacht de vorm of grootte ervan. Al die ontwikkelingen dragen eraan bij dat de rollover zo’n 10 procent minder water gebruikt terwijl het wasresultaat beter is. Per voertuig scheelt het zeven liter, bij een gemiddelde van 10.000 wassingen per jaar scheelt dat dus 70.000 liter.

Tekst gaat verder onder de foto

Droogsysteem

Het droogsysteem kan 360 graden ronddraaien, wat zorgt voor droging op zelfs de moeilijk bereikbare plekken. Bovendien is er een innovatief zijdroogsysteem (waarvoor patent is aangevraagd) dat verticaal beweegt en in verschillende posities werkt, zodat het geschikt is voor zowel personenauto’s, bestelwagens en SUV’s. Ook is het geluid met 2 dB is verminderd, zonder aan doeltreffendheid in te boeten. De machine maakt het mogelijk om korte reinigingsprogramma’s in één drooggang uit te voeren en biedt een grotere flexibiliteit in de configuratie van was- en droogprogramma’s.

Tekst gaat verder onder de foto

Inrijden

Deze nieuwe rollover is ook ontworpen om de beste gebruikerservaring te bieden voor zowel de wasklant als de carwashondernemer. Zo is hij compatibel met Smartwash by Istobal. Het voertuig heeft meer doorrijruimte, dankzij de integratie van de wielwasstraat in de rolbevestigingsstructuur, een meer teruggetrokken positie van de verticale borstels en het verborgen houden van het droogsysteem voor de gebruiker. Kortom: hij ziet er ook nog gewoon mooi uit.

Andere hulpmiddelen die de gebruikerservaring en de zichtbaarheid moeten verbeteren, zijn onder meer verlichte pictogrammen, programma-indicatoren, temperatuur- en resttijdindicatoren en ledverlichting.

Tekst gaat verder onder de foto

Eerste plaatsing

De M’Wash4 is vanaf de zomer van 2022 beschikbaar op de Europese markt. Eric Mekelenkamp van  EenzetCarwash geeft aan dat binnenkort al de eerste machine in Grubbenvorst bij OK Olie wordt geplaatst, zodat ook na de Tankstation Vakbeurs de M’Wash4 in het echt te zien is.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.