Dr. Stöcker komt met kartonnen verpakkingen voor carwashchemie

Met een nieuw verpakkingssysteem levert chemiefabrikant Dr. Stöcker een bijdrage aan het verduurzamen van professioneel auto’s wassen. Het nieuwe Bag in Box-systeem maakt gebruik van een 20-liter foliezak met  een milieuvriendelijke, kartonnen buitenverpakking. 

De chemie van Dr. Stöcker is er nu in een milieuvriendelijke verpakking. De nieuwe Bag in Box-verpakkingen hebben een inhoud van 20 liter en zijn voorzien van een milieuvriendelijke, kartonnen buitenkant. De verpakking zorgt voor 90 procent minder plastic in vergelijking met conventionele 25-liter plastic jerrycans. De nieuwe verpakking zorgt niet alleen voor minder plastic, ook op het gebied van transport zijn er grote besparingen.

Grote hoeveelheden plastic verpakkingen in de carwash waren vroeger tijden niet te vermijden. Plastic was nodig voor het veilig vervoeren en opslaan van de chemie. De Bag in Box bespaart veel ruimte nadat de verpakking leeg is: de foliezakjes worden plat opgeslagen en de buitenverpakking kan bij het oud papier. Daarmee worden de opslagvereisten voor carwashondernemers naar beneden bijgesteld, wat ook weer in de kosten scheelt.

Duurzaamheid

Om de duurzaamheid van de waschemie te vergroten, speelt niet alleen het verminderen van het plasticgehalte in de verpakkingen een belangrijke rol. De CO₂-besparing zit ook in het transport van de chemie. Met name het wegvallen van de noodzaak om grote, lege jerrycans te vervoeren en het ruimtebesparende transport van lege plastic zakken levert een grote bijdrage aan het verlagen van de CO₂-balans.

In het Duitse Neustadt heeft de carwash van de Globus-supermarkt het nieuwe systeem al kunnen testen. Jeroen Houweling van Dr. Stöcker in Nederland vertelt dat de aansluiting van de eerste locatie in Nederland voor volgende maand op de agenda staat. De enige vereiste voor de installatie van deze verpakkingen is dat er een technische ruimte is, verder is het aansluiten volgens Houweling eenvoudig en veiliger dan met plastic verpakkingen.

Auteur: Sandra Schafer

Sandra is redacteur van het Duitse zusje van CarwashPro, namelijk CarwashPro.de.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dr. Stöcker komt met kartonnen verpakkingen voor carwashchemie | CarwashPro

Dr. Stöcker komt met kartonnen verpakkingen voor carwashchemie

Met een nieuw verpakkingssysteem levert chemiefabrikant Dr. Stöcker een bijdrage aan het verduurzamen van professioneel auto’s wassen. Het nieuwe Bag in Box-systeem maakt gebruik van een 20-liter foliezak met  een milieuvriendelijke, kartonnen buitenverpakking. 

De chemie van Dr. Stöcker is er nu in een milieuvriendelijke verpakking. De nieuwe Bag in Box-verpakkingen hebben een inhoud van 20 liter en zijn voorzien van een milieuvriendelijke, kartonnen buitenkant. De verpakking zorgt voor 90 procent minder plastic in vergelijking met conventionele 25-liter plastic jerrycans. De nieuwe verpakking zorgt niet alleen voor minder plastic, ook op het gebied van transport zijn er grote besparingen.

Grote hoeveelheden plastic verpakkingen in de carwash waren vroeger tijden niet te vermijden. Plastic was nodig voor het veilig vervoeren en opslaan van de chemie. De Bag in Box bespaart veel ruimte nadat de verpakking leeg is: de foliezakjes worden plat opgeslagen en de buitenverpakking kan bij het oud papier. Daarmee worden de opslagvereisten voor carwashondernemers naar beneden bijgesteld, wat ook weer in de kosten scheelt.

Duurzaamheid

Om de duurzaamheid van de waschemie te vergroten, speelt niet alleen het verminderen van het plasticgehalte in de verpakkingen een belangrijke rol. De CO₂-besparing zit ook in het transport van de chemie. Met name het wegvallen van de noodzaak om grote, lege jerrycans te vervoeren en het ruimtebesparende transport van lege plastic zakken levert een grote bijdrage aan het verlagen van de CO₂-balans.

In het Duitse Neustadt heeft de carwash van de Globus-supermarkt het nieuwe systeem al kunnen testen. Jeroen Houweling van Dr. Stöcker in Nederland vertelt dat de aansluiting van de eerste locatie in Nederland voor volgende maand op de agenda staat. De enige vereiste voor de installatie van deze verpakkingen is dat er een technische ruimte is, verder is het aansluiten volgens Houweling eenvoudig en veiliger dan met plastic verpakkingen.

Auteur: Sandra Schafer

Sandra is redacteur van het Duitse zusje van CarwashPro, namelijk CarwashPro.de.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.