Autoradam kondigt bouw van gigantische ‘waskathedraal’ aan

Foto: Autoradam persbericht

Autoradam gaat komend jaar een ‘waskathedraal’ bouwen in de Metropoolregio Amsterdam. Het acht verdiepingen tellende wascentrum (foto) wordt volgens het bedrijf uit Almere één van de grootste van Europa.

Op de centraal gelegen locatie met uitvalswegen naar vliegveld Schiphol, het centrum van de hoofdstad en de omringende woongebieden komt een complex van maar liefst 25.000 vierkante meter te staan met een nokhoogte van 46 meter. De exacte locatie maakt Autoradam later bekend.

Op de eerste twee verdiepingen komen onder andere twee autowasstraten met een lengte van tachtig meter. Ook worden er een tachtig meter lange interieurbaan en een poetswasstraat geplaatst. Daarnaast wordt in het complex een wasstraat van vijftig meter voor lange busjes, bakwagens en SUV’s/Pick-ups gerealiseerd.

Laden en stofzuigen

Verder komt op de begane grond een overdekt en verwarmd stofzuigplein met een grootte van 5.000 vierkante meter. Daarnaast zijn er straks vijftien self-service wasboxen, een car-detailing afdeling en een snellaadplein in combinatie met gratis stofzuigen te vinden. Ook wordt het gebouw uitgerust met een horecavoorziening.

Naast de was- en laadvoorzieningen komt er een verhuur/lease afdeling voor auto’s en busjes. Op weer een andere verdieping zal een experience-centrum verrijzen met alternatieve vervoersmiddelen.

Duurzame bouw

Bijzonder is dat het complex geheel van duurzame en recyclebare grondstoffen gebouwd wordt. Ook wordt het energie-neutraal door ‘zeer innovatieve ontwikkelingen’ en zal het wasproces volgens Autoradam volledig recyclebaar worden.

Door de vorm van het mobiliteitscentrum kwam de directie van het bedrijf op het idee om het een waskathedraal te noemen. “Zij hopen nog op de zegen van de bisschop.”

De bouw vangt in 2023 aan en de opening wordt verwacht in december 2023. De onderhandelingen met de leveranciers van de diverse machines gaan volgende maand van start. “Deze nieuwbouwplannen passen uitstekend in de zoektocht van Autoradam naar uitbreiding van vestigingen voor de aankomende jaren”, meldt het bedrijf.

Autoradam bestaat 134 jaar en exploiteert onder andere twee tankstations, verschillende autowasstraten en is actief in de autoverhuur en -lease.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autoradam kondigt bouw van gigantische ‘waskathedraal’ aan | CarwashPro

Autoradam kondigt bouw van gigantische ‘waskathedraal’ aan

Foto: Autoradam persbericht

Autoradam gaat komend jaar een ‘waskathedraal’ bouwen in de Metropoolregio Amsterdam. Het acht verdiepingen tellende wascentrum (foto) wordt volgens het bedrijf uit Almere één van de grootste van Europa.

Op de centraal gelegen locatie met uitvalswegen naar vliegveld Schiphol, het centrum van de hoofdstad en de omringende woongebieden komt een complex van maar liefst 25.000 vierkante meter te staan met een nokhoogte van 46 meter. De exacte locatie maakt Autoradam later bekend.

Op de eerste twee verdiepingen komen onder andere twee autowasstraten met een lengte van tachtig meter. Ook worden er een tachtig meter lange interieurbaan en een poetswasstraat geplaatst. Daarnaast wordt in het complex een wasstraat van vijftig meter voor lange busjes, bakwagens en SUV’s/Pick-ups gerealiseerd.

Laden en stofzuigen

Verder komt op de begane grond een overdekt en verwarmd stofzuigplein met een grootte van 5.000 vierkante meter. Daarnaast zijn er straks vijftien self-service wasboxen, een car-detailing afdeling en een snellaadplein in combinatie met gratis stofzuigen te vinden. Ook wordt het gebouw uitgerust met een horecavoorziening.

Naast de was- en laadvoorzieningen komt er een verhuur/lease afdeling voor auto’s en busjes. Op weer een andere verdieping zal een experience-centrum verrijzen met alternatieve vervoersmiddelen.

Duurzame bouw

Bijzonder is dat het complex geheel van duurzame en recyclebare grondstoffen gebouwd wordt. Ook wordt het energie-neutraal door ‘zeer innovatieve ontwikkelingen’ en zal het wasproces volgens Autoradam volledig recyclebaar worden.

Door de vorm van het mobiliteitscentrum kwam de directie van het bedrijf op het idee om het een waskathedraal te noemen. “Zij hopen nog op de zegen van de bisschop.”

De bouw vangt in 2023 aan en de opening wordt verwacht in december 2023. De onderhandelingen met de leveranciers van de diverse machines gaan volgende maand van start. “Deze nieuwbouwplannen passen uitstekend in de zoektocht van Autoradam naar uitbreiding van vestigingen voor de aankomende jaren”, meldt het bedrijf.

Autoradam bestaat 134 jaar en exploiteert onder andere twee tankstations, verschillende autowasstraten en is actief in de autoverhuur en -lease.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.