Ruzie loopt uit de hand in Belgische carwash, 60-jarige klant riskeert cel en boete

Ruzie loopt uit de hand in Belgische carwash, 60-jarige klant riskeert cel en boete

De ruzie tussen een klant en medewerker vond vorig jaar plaats in een Belgische carwash Foto: Unsplash

Een uit de hand gelopen discussie vorig jaar bij een Belgische carwash kan een 60-jarige klant uit Kortrijk drie maanden cel en 400 euro boete opleveren. De carwash had technische problemen en de klant eiste zijn vijftien euro terug. Toen dat niet kon, ontstond er een ruzie. Een 64-jarige medewerker van de carwash kwam daarbij ten val en brak zijn schouder.

Volgens Belgische media zegt de klant uit Kortrijk dat hij is geslagen door de medewerker van de carwash, maar dat blijkt niet overeen te komen met de camerabeelden. De 60-jarige man wilde zijn auto laten wassen in de carwash en betaalde vijftien euro. Maar net toen het zijn beurt was, blokkeerde het systeem, waardoor zijn auto niet meteen gewassen kon worden.

“Geld zomaar teruggeven mogen we niet van hogerhand en dus gaf ik hem een tegoedbon van 20 euro zodat hij later kon terugkomen”, zegt de 64-jarige medewerker van de carwash in de rechtbank. Maar daar ging de man niet mee akkoord en er ontstond volgens de advocaat van de carwashmedeweker een discussie.

Medewerker tegen de grond

Op een gegeven moment stapte de 60-jarige klant uit zijn auto en begon alles te filmen en te fotograferen. De medewerker vroeg hem herhaaldelijk om daarmee te stoppen. Op een bepaald moment sloeg de medewerker de telefoon uit zijn handen. De ruzie escaleerde en de medewerker werd tegen de grond geduwd. Daardoor brak hij zijn schouder.

‘Zelfverdediging’

De man uit Kortrijk houdt vol dat het anders is gegaan, en dat de medewerker zelf op de grond is gaan liggen: “Het was zelfverdediging. Ik heb er een trauma aan overgehouden, voor mij is hij een moordenaar.” Volgens het Openbaar Ministerie heeft enkel de man uit Kortrijk geslagen. Hij riskeert 3 maanden cel met uitstel en 400 euro boete.

Het vonnis is op 21 november.

Lees ook:

Mis het niet! Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Toegang tot de beurs is gratis, meld je hier aan…

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.