Duitse kunstenares maakt kunstserie over carwash

Wie goed naar de kunstwerken kijkt, ziet inderdaad de carwash erin terugkomen Foto: Marion Callies

Autowasstraten zijn de inspiratie voor de Duitse kunstenaar Marion Callies. Met een fotocamera duikt ze de wasstraat in om haar kunstwerken te creëren. Het samenspel van water, schuim, licht en kleur resulteert in bijzondere patronen en vormen die niet meteen doen vermoeden dat het gaat om foto’s uit de carwash.

Callies ziet de wasstraat als haar canvas en maakt zowel expressieve, gekleurde foto’s als zwart-witfoto’s. “Het gevoel is heel opwindend omdat je niet weet wat je kunt verwachten”, zegt ze in een video op YouTube (zie hieronder), terwijl ze de autowasstraat inrijdt. “Hoe het licht de foto beïnvloedt, welke borstels en mondstukken doorweekt worden met schuim, welke motieven er achteraf uit voortkomen en of je veel mooie druppels kunt opvangen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Eén van de kunstwerken uit de serie ‘carwash little monsters’.

Terwijl het schuim over de auto gaat en de borstels hun werk doen, vertelt ze meer over haar visie op carwash-kunst: “Als kunstenaar zie ik natuurlijk licht, kleuren en veel vormen. Eigenlijk gaat zo’n wasbeurt altijd veel te snel voorbij. Je kijkt naar links en naar rechts, je ziet borstels en lappen voorbijkomen. En voor mij is het ook belangrijk dat er genoeg water is. Dat is zo’n belangrijk element in de vormgeving van de foto’s.”

De kunstwerken zijn onder andere terug te zien in de expositie ‘carwash little monsters’, die in Duitsland op verschillende locaties wordt vertoond.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse kunstenares maakt kunstserie over carwash | CarwashPro

Duitse kunstenares maakt kunstserie over carwash

Wie goed naar de kunstwerken kijkt, ziet inderdaad de carwash erin terugkomen Foto: Marion Callies

Autowasstraten zijn de inspiratie voor de Duitse kunstenaar Marion Callies. Met een fotocamera duikt ze de wasstraat in om haar kunstwerken te creëren. Het samenspel van water, schuim, licht en kleur resulteert in bijzondere patronen en vormen die niet meteen doen vermoeden dat het gaat om foto’s uit de carwash.

Callies ziet de wasstraat als haar canvas en maakt zowel expressieve, gekleurde foto’s als zwart-witfoto’s. “Het gevoel is heel opwindend omdat je niet weet wat je kunt verwachten”, zegt ze in een video op YouTube (zie hieronder), terwijl ze de autowasstraat inrijdt. “Hoe het licht de foto beïnvloedt, welke borstels en mondstukken doorweekt worden met schuim, welke motieven er achteraf uit voortkomen en of je veel mooie druppels kunt opvangen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Eén van de kunstwerken uit de serie ‘carwash little monsters’.

Terwijl het schuim over de auto gaat en de borstels hun werk doen, vertelt ze meer over haar visie op carwash-kunst: “Als kunstenaar zie ik natuurlijk licht, kleuren en veel vormen. Eigenlijk gaat zo’n wasbeurt altijd veel te snel voorbij. Je kijkt naar links en naar rechts, je ziet borstels en lappen voorbijkomen. En voor mij is het ook belangrijk dat er genoeg water is. Dat is zo’n belangrijk element in de vormgeving van de foto’s.”

De kunstwerken zijn onder andere terug te zien in de expositie ‘carwash little monsters’, die in Duitsland op verschillende locaties wordt vertoond.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.