Gescheiden riool in Middelrode: ‘Auto niet meer wassen op de stoep’

Bewoners zullen eraan moeten wennen dat ze niet meer hun auto op de stoep kunnen wassen Foto: Pixabay

Het Brabantse Middelrode krijgt steeds meer straten waar de auto niet meer op de stoep mag worden gewassen. Daar wordt namelijk gewerkt aan een nieuw gescheiden riool, met een aparte buis voor schoon regenwater en één voor vies rioolwater.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Veel bewoners van Middelrode weten al hoe het is, want daar zijn in eerdere fasen al nieuwe rioolbuizen in de straat gelegd. Nu is de omgeving van de Beatrixstraat aan de beurt. Eric Bissels van Heijmans uit Geffen: “We leggen een aparte rioolbuis voor vies water. Daarnaast is er een buis voor regenwater. Bewoners kunnen meedoen door de voorkant van hun woning af te koppelen van het regenwater. De ervaring leert dat ongeveer zeventig procent van de bewoners meedoet.”

Autowassen vervuilt schoon water

Bij een scheiding tussen een buis met vies rioolwater dat naar de rioolzuivering gaat en een buis met schoon regenwater, is het wel belangrijk dat de buis met regenwater niet vervuilt. Wethouder Lianne van der Aa zegt daarover tegen het Brabants Dagblad: “Bewoners zullen eraan moeten wennen dat ze niet meer hun auto op de stoep kunnen wassen of een emmer met sop in het riool kunnen gooien. Want dat vervuilt het schone water. Dan drijven de vissen van Feuerriegel straks bovenop het water in plaats van dat ze rondzwemmen. Met folders leggen we uit wat ze straks wel en niet meer mogen.”

Als Middelrode volgend jaar klaar is, is het riool in de wijk Theereheide in Sint-Michielsgestel aan de beurt.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gescheiden riool in Middelrode: ‘Auto niet meer wassen op de stoep’ | CarwashPro

Gescheiden riool in Middelrode: ‘Auto niet meer wassen op de stoep’

Bewoners zullen eraan moeten wennen dat ze niet meer hun auto op de stoep kunnen wassen Foto: Pixabay

Het Brabantse Middelrode krijgt steeds meer straten waar de auto niet meer op de stoep mag worden gewassen. Daar wordt namelijk gewerkt aan een nieuw gescheiden riool, met een aparte buis voor schoon regenwater en één voor vies rioolwater.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Veel bewoners van Middelrode weten al hoe het is, want daar zijn in eerdere fasen al nieuwe rioolbuizen in de straat gelegd. Nu is de omgeving van de Beatrixstraat aan de beurt. Eric Bissels van Heijmans uit Geffen: “We leggen een aparte rioolbuis voor vies water. Daarnaast is er een buis voor regenwater. Bewoners kunnen meedoen door de voorkant van hun woning af te koppelen van het regenwater. De ervaring leert dat ongeveer zeventig procent van de bewoners meedoet.”

Autowassen vervuilt schoon water

Bij een scheiding tussen een buis met vies rioolwater dat naar de rioolzuivering gaat en een buis met schoon regenwater, is het wel belangrijk dat de buis met regenwater niet vervuilt. Wethouder Lianne van der Aa zegt daarover tegen het Brabants Dagblad: “Bewoners zullen eraan moeten wennen dat ze niet meer hun auto op de stoep kunnen wassen of een emmer met sop in het riool kunnen gooien. Want dat vervuilt het schone water. Dan drijven de vissen van Feuerriegel straks bovenop het water in plaats van dat ze rondzwemmen. Met folders leggen we uit wat ze straks wel en niet meer mogen.”

Als Middelrode volgend jaar klaar is, is het riool in de wijk Theereheide in Sint-Michielsgestel aan de beurt.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.