Truckwash 1 kiest vanwege prijsstijging voor nieuw concept

Door onder andere de stijgende energiekosten gaat de prijs bij Truckwash 1 omhoog Foto: Truckwash 1

Truckwash 1 Group start per 1 januari 2023 met een nieuw concept. Bij de acht vestigingen kunnen klanten dan kiezen uit twee soorten truckwassing: Basis of Exclusief. Het bedrijf wil hiermee het wassen van trucks betaalbaar houden, ondanks de prijsstijgingen waarmee de branche te maken heeft.

Truckwash 1 Group ziet zich geconfronteerd met een extreme stijging van de energiekosten, hogere inkoopprijzen en hogere kosten voor onder andere slibafvoer, en verhoogt daarom de prijzen met 15 procent. Maar om het reinigen toch betaalbaar te houden, kunnen klanten vanaf 1 januari 2023 kiezen voor een Basis-wassing voor nagenoeg dezelfde prijs die Truckwash 1 voorheen rekende voor een wassing. “Wij als Truckwash 1 Group zijn ons ervan bewust dat deze prijsverhoging vrij fors is, vandaar dat wij hebben gezocht naar een goed en betrouwbaar alternatief”, zegt eigenaar Klaus Broersma.

Korter en minder uitgebreid

“We zijn uitgekomen bij een concept met keuze uit Basis of Exclusief, waarbij deze laatste vergelijkbaar is met de uitgebreide wassing die klanten tot dusver van ons gewend zijn. Ook bij de Basis-wassing is zeker sprake van een schoon resultaat, alleen duurt deze korter en is de wassing minder uitgebreid”, aldus mede-eigenaar Johannes Snoek. Het verschil bij de Basis-wassing zit hem vooral in de wijze waarop de voorkant en de onderlijn van de wagen gereinigd worden. De cabine wordt aan de voorzijde en aan de zijkanten gereinigd en het chassis wordt niet geborsteld maar met de hogedrukspuit gereinigd.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Bij de Exclusief-wassing worden nog steeds vet, zand en ander vuil met de hogedrukspuit verwijderd om krassen te voorkomen. Daarna wordt het voertuig in de schuimshampoo gezet. Afhankelijk van de grootte van de truck doen twee of drie medewerkers eerst met de hand de voorbewerking met borstels. Alleen zo zijn alle delen van cabine, oplegger en traileronderstel goed bereikbaar, zoals de velgen, de zonneklep, het kopschot achter de trekker en de instap achter de deur. Na deze handmatige behandeling volgt het wassen met roterende borstels. Als de machine terugloopt, wordt het voertuig voorzien van een waxlaag ter bescherming van de lak. Een nabehandeling met speciaal behandeld osmosewater zorgt ervoor dat de truck ‘weer streeploos de weg op gaat’.

Efficiënt blijven wassen

Bij Truckwash 1 kunnen daarnaast de laadruimtes volgens de laatste HACCP-eisen met speciale reinigingsmiddelen worden schoongemaakt. De laadruimte kan onder verschillende temperaturen worden uitgespoten en gedesinfecteerd. Als laatste kan de binnenzijde ook nog worden droog getrokken. “We houden vast aan onze hoge kwaliteitsnorm en willen zo efficiënt mogelijk blijven wassen. We doen er alles aan om onze service hoog te houden.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Truckwash 1 kiest vanwege prijsstijging voor nieuw concept | CarwashPro

Truckwash 1 kiest vanwege prijsstijging voor nieuw concept

Door onder andere de stijgende energiekosten gaat de prijs bij Truckwash 1 omhoog Foto: Truckwash 1

Truckwash 1 Group start per 1 januari 2023 met een nieuw concept. Bij de acht vestigingen kunnen klanten dan kiezen uit twee soorten truckwassing: Basis of Exclusief. Het bedrijf wil hiermee het wassen van trucks betaalbaar houden, ondanks de prijsstijgingen waarmee de branche te maken heeft.

Truckwash 1 Group ziet zich geconfronteerd met een extreme stijging van de energiekosten, hogere inkoopprijzen en hogere kosten voor onder andere slibafvoer, en verhoogt daarom de prijzen met 15 procent. Maar om het reinigen toch betaalbaar te houden, kunnen klanten vanaf 1 januari 2023 kiezen voor een Basis-wassing voor nagenoeg dezelfde prijs die Truckwash 1 voorheen rekende voor een wassing. “Wij als Truckwash 1 Group zijn ons ervan bewust dat deze prijsverhoging vrij fors is, vandaar dat wij hebben gezocht naar een goed en betrouwbaar alternatief”, zegt eigenaar Klaus Broersma.

Korter en minder uitgebreid

“We zijn uitgekomen bij een concept met keuze uit Basis of Exclusief, waarbij deze laatste vergelijkbaar is met de uitgebreide wassing die klanten tot dusver van ons gewend zijn. Ook bij de Basis-wassing is zeker sprake van een schoon resultaat, alleen duurt deze korter en is de wassing minder uitgebreid”, aldus mede-eigenaar Johannes Snoek. Het verschil bij de Basis-wassing zit hem vooral in de wijze waarop de voorkant en de onderlijn van de wagen gereinigd worden. De cabine wordt aan de voorzijde en aan de zijkanten gereinigd en het chassis wordt niet geborsteld maar met de hogedrukspuit gereinigd.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Bij de Exclusief-wassing worden nog steeds vet, zand en ander vuil met de hogedrukspuit verwijderd om krassen te voorkomen. Daarna wordt het voertuig in de schuimshampoo gezet. Afhankelijk van de grootte van de truck doen twee of drie medewerkers eerst met de hand de voorbewerking met borstels. Alleen zo zijn alle delen van cabine, oplegger en traileronderstel goed bereikbaar, zoals de velgen, de zonneklep, het kopschot achter de trekker en de instap achter de deur. Na deze handmatige behandeling volgt het wassen met roterende borstels. Als de machine terugloopt, wordt het voertuig voorzien van een waxlaag ter bescherming van de lak. Een nabehandeling met speciaal behandeld osmosewater zorgt ervoor dat de truck ‘weer streeploos de weg op gaat’.

Efficiënt blijven wassen

Bij Truckwash 1 kunnen daarnaast de laadruimtes volgens de laatste HACCP-eisen met speciale reinigingsmiddelen worden schoongemaakt. De laadruimte kan onder verschillende temperaturen worden uitgespoten en gedesinfecteerd. Als laatste kan de binnenzijde ook nog worden droog getrokken. “We houden vast aan onze hoge kwaliteitsnorm en willen zo efficiënt mogelijk blijven wassen. We doen er alles aan om onze service hoog te houden.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.