ADAC: wastips voor de winterperiode
'voorzichtig wassen'

Duitse pechhulporganisatie deelt wastips voor de winterperiode

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Net op tijd voor het begin van het koude seizoen, en voordat vorst in veel regio’s een relevant probleem wordt, publiceert de Duitse pechhulporganisatie ADAC haar tips voor het wassen van auto’s in de winter. Dit jaar staat één cijfer centraal in de berichtgeving: -10 graden.

Aan het begin van het winterseizoen publiceert ADAC – de Allgemeine Deutsche Automobil-Club en zusterclub van de ANWB – regelmatig tips voor het wassen van auto’s in de winter. Dit jaar wordt het vooroordeel ontkracht dat wassen in de winter belangrijker is omdat vuile voertuigen moeilijker te zien zijn. “Maar sinds de introductie van heldere dagrijverlichting voor auto’s is dat niet meer zo doorslaggevend”, aldus ADAC.

Voorzichtig wassen

Om schade aan het voertuig in de winter te voorkomen, benadrukt ADAC het belang van een goede voorwas. Het ‘schuureffect’ dat wordt veroorzaakt door sneeuw- en ijsresten moet worden vermeden. Daarnaast benadrukt de organisatie het belang van de noodzakelijke voorbereidingen die de bestuurder moet treffen voordat hij de wasstraat ingaat. Zo wordt er terecht gewezen op het vergrendelen van zelfopenende tankdoppen en achterkleppen, het sluiten van ramen en het uitschakelen van de regensensor en vergelijkbare moderne apparaten.

Nieuwe ondergrens

Hoewel de laagste temperaturen nog niet over de hele linie onder de nul graden liggen, waarschuwt ADAC nu al voor het wassen van auto’s bij vorst. Bestuurders moeten vermijden hun auto te wassen bij temperaturen onder -10 graden om schade aan het lakwerk door extreme temperatuurschommelingen te voorkomen, aldus ADAC.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse pechhulporganisatie deelt wastips voor de winterperiode | CarwashPro
ADAC: wastips voor de winterperiode
'voorzichtig wassen'

Duitse pechhulporganisatie deelt wastips voor de winterperiode

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Net op tijd voor het begin van het koude seizoen, en voordat vorst in veel regio’s een relevant probleem wordt, publiceert de Duitse pechhulporganisatie ADAC haar tips voor het wassen van auto’s in de winter. Dit jaar staat één cijfer centraal in de berichtgeving: -10 graden.

Aan het begin van het winterseizoen publiceert ADAC – de Allgemeine Deutsche Automobil-Club en zusterclub van de ANWB – regelmatig tips voor het wassen van auto’s in de winter. Dit jaar wordt het vooroordeel ontkracht dat wassen in de winter belangrijker is omdat vuile voertuigen moeilijker te zien zijn. “Maar sinds de introductie van heldere dagrijverlichting voor auto’s is dat niet meer zo doorslaggevend”, aldus ADAC.

Voorzichtig wassen

Om schade aan het voertuig in de winter te voorkomen, benadrukt ADAC het belang van een goede voorwas. Het ‘schuureffect’ dat wordt veroorzaakt door sneeuw- en ijsresten moet worden vermeden. Daarnaast benadrukt de organisatie het belang van de noodzakelijke voorbereidingen die de bestuurder moet treffen voordat hij de wasstraat ingaat. Zo wordt er terecht gewezen op het vergrendelen van zelfopenende tankdoppen en achterkleppen, het sluiten van ramen en het uitschakelen van de regensensor en vergelijkbare moderne apparaten.

Nieuwe ondergrens

Hoewel de laagste temperaturen nog niet over de hele linie onder de nul graden liggen, waarschuwt ADAC nu al voor het wassen van auto’s bij vorst. Bestuurders moeten vermijden hun auto te wassen bij temperaturen onder -10 graden om schade aan het lakwerk door extreme temperatuurschommelingen te voorkomen, aldus ADAC.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.