Limburgse carwash waarschuwt voor strooizout: ‘Het vreet alles kapot’

Limburgse carwash waarschuwt voor strooizout: ‘Het vreet alles kapot’

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

Ondanks dat de sneeuw al vrijwel overal verdwenen is, plakken de sporen van het strooizout nog aan de wagens. De pekel kan funest zijn en een goede wasbeurt is dan ook vereist. Bij CarPro in het Limburgse Weert wordt daardoor deze week een ‘explosie van het aantal auto’s’ verwacht. 

Dat legt Marco Naus, die al vijftien jaar bij CarPro werkt, maandag uit aan De Limburger. De 50-jarige carwashmedewerker adviseert iedereen om het strooizout zo snel mogelijk van de auto af te halen. “Het vreet alles kapot. De onderkant van je auto, het rubber, maar ook de verf. Ik adviseer daarom altijd: was je auto in de wasstraat, mét bodemreiniging. Want als je de auto thuis op de oprit wast, ga je niet onder de auto liggen om daar ook te poetsen.”

Daarnaast roept Naus op om de auto niet met de hand te wassen, omdat men in negen van de tien gevallen de verkeerde borstel te pakken heeft, zo schrijft de regionale krant. “Dat leidt tot krassen. Vooral op die watergedragen autolak van tegenwoordig. Dat is net vingerverf zeg ik wel eens.” Tot slot pleit Naus ervoor om een beschermende laag, zoals wax, op de auto te laten zetten, zodat het zout zich minder goed kan hechten.

Lees ook:

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Limburgse carwash waarschuwt voor strooizout: ‘Het vreet alles kapot’ | CarwashPro
Limburgse carwash waarschuwt voor strooizout: ‘Het vreet alles kapot’

Limburgse carwash waarschuwt voor strooizout: ‘Het vreet alles kapot’

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

Ondanks dat de sneeuw al vrijwel overal verdwenen is, plakken de sporen van het strooizout nog aan de wagens. De pekel kan funest zijn en een goede wasbeurt is dan ook vereist. Bij CarPro in het Limburgse Weert wordt daardoor deze week een ‘explosie van het aantal auto’s’ verwacht. 

Dat legt Marco Naus, die al vijftien jaar bij CarPro werkt, maandag uit aan De Limburger. De 50-jarige carwashmedewerker adviseert iedereen om het strooizout zo snel mogelijk van de auto af te halen. “Het vreet alles kapot. De onderkant van je auto, het rubber, maar ook de verf. Ik adviseer daarom altijd: was je auto in de wasstraat, mét bodemreiniging. Want als je de auto thuis op de oprit wast, ga je niet onder de auto liggen om daar ook te poetsen.”

Daarnaast roept Naus op om de auto niet met de hand te wassen, omdat men in negen van de tien gevallen de verkeerde borstel te pakken heeft, zo schrijft de regionale krant. “Dat leidt tot krassen. Vooral op die watergedragen autolak van tegenwoordig. Dat is net vingerverf zeg ik wel eens.” Tot slot pleit Naus ervoor om een beschermende laag, zoals wax, op de auto te laten zetten, zodat het zout zich minder goed kan hechten.

Lees ook:

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.