Pitstop Carwash Flevoland, Alwin Koops

Commotie Ladies Day legt Pitstop Carwash Flevoland geen windeieren

Nadat Pitstop Carwash Flevoland een brief kreeg van de Commissie Gelijke Behandeling Flevoland (CGBF) over de georganiseerde Ladies Day, ontstond grote commotie in het land. Volgens de organisatie zou de speciale actiedag voor vrouwen discriminerend zijn tegenover mannen. “Ik heb louter positieve reacties gekregen van eigenlijk bijna alle inwoners van Dronten. Het was qua wassingen ook echt een gekkenhuis”, zegt ondernemer Alwin Koops.

Doordat hij de ontvangen brief op zijn Facebook-pagina plaatste, kreeg hij reacties vanuit heel het land. Ook de landelijke pers kwam massaal op het voorval af. Eigenlijk is hij op een manier CGBF wel dankbaar. “Heel veel vrouwen uit Dronten en omstreken die nog niet op de hoogte waren van deze kortingsactie, zijn dat nu wel. Afgelopen Ladies Day werd drukker bezocht dan ooit, ondanks dat we niet heel goed wasweer hadden”, zegt hij lachend.

Reacties

Alle aandacht heeft hem dus geen windeieren gelegd. De ondernemer kreeg het verzoek om voor 28 augustus te reageren bij CGBF. Daarna kreeg hij wegens het uitblijven van een reactie nogmaals het verzoek te reageren, deze keer voor 17 september. “Oh ja, dat is vandaag, dan ben ik wederom te laat. Ik ga ze nog wel een briefje sturen hoor. Het is toch te gek voor woorden, ik ga de organisatie ook laten weten dat ik zeker doorga met deze actie. Ze kunnen me namelijk toch geen boete of iets geven”, zegt hij laconiek.

Ook zaterdag ontving Koops veel reacties van wassers. “Mensen stapten speciaal uit hun auto en kwamen even naar me toe. Heel veel mensen hebben de berichtgeving over onze Ladies Day meegekregen. Eigenlijk vindt iedereen het wel wel belachelijk.” Volgens hem geven klanten ook aan dat ze niets te kort komen. “We hebben een dag voor senioren, voor vrouwen en de happy hours waarop iedereen korting krijgt.”

Verbazing

Ook de Commissie Gelijke Behandeling Flevoland merkt dat er in eerste instantie best wat verbazing heerste over de brief. “Toen we de verdere uitleg gaven, veranderden veel mensen echter wel van mening. Het geven van korting aan vrouwen mag gewoon wettelijk echt niet”, aldus Arja Kruis, directeur van de organisatie. Woensdag wordt er volgens haar naar alle openstaande dossiers gekeken. “Heeft de ondernemer dan nog niet op een goede manier gereageerd, dan zullen we naar de College voor de Rechten van de Mens stappen.” Volgens haar komt het vaak niet zover, echter zou deze zaak wel eens een uitzondering kunnen zijn.

Het advies van Kruis luidt: “Je mag best iets leuks verzinnen voor vrouwen, maar vermijd daarbij dan het geven van korting.” Volgens haar vroegen mensen zich af of de Commissie geen dringendere zaken had, om zich mee bezig te houden. “Het ligt heel anders. Als mensen een kwestie bij ons aandragen dan is het juist onze taak om te onderzoeken hoe het zit. De uitkomst daarvan is niet altijd leuk, maar we merken toch wel dat veel bedrijven iets veranderen omdat ze liever niet naar het College voor de Rechten van de Mens gaan.”

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Commotie Ladies Day legt Pitstop Carwash Flevoland geen windeieren | CarwashPro
Pitstop Carwash Flevoland, Alwin Koops

Commotie Ladies Day legt Pitstop Carwash Flevoland geen windeieren

Nadat Pitstop Carwash Flevoland een brief kreeg van de Commissie Gelijke Behandeling Flevoland (CGBF) over de georganiseerde Ladies Day, ontstond grote commotie in het land. Volgens de organisatie zou de speciale actiedag voor vrouwen discriminerend zijn tegenover mannen. “Ik heb louter positieve reacties gekregen van eigenlijk bijna alle inwoners van Dronten. Het was qua wassingen ook echt een gekkenhuis”, zegt ondernemer Alwin Koops.

Doordat hij de ontvangen brief op zijn Facebook-pagina plaatste, kreeg hij reacties vanuit heel het land. Ook de landelijke pers kwam massaal op het voorval af. Eigenlijk is hij op een manier CGBF wel dankbaar. “Heel veel vrouwen uit Dronten en omstreken die nog niet op de hoogte waren van deze kortingsactie, zijn dat nu wel. Afgelopen Ladies Day werd drukker bezocht dan ooit, ondanks dat we niet heel goed wasweer hadden”, zegt hij lachend.

Reacties

Alle aandacht heeft hem dus geen windeieren gelegd. De ondernemer kreeg het verzoek om voor 28 augustus te reageren bij CGBF. Daarna kreeg hij wegens het uitblijven van een reactie nogmaals het verzoek te reageren, deze keer voor 17 september. “Oh ja, dat is vandaag, dan ben ik wederom te laat. Ik ga ze nog wel een briefje sturen hoor. Het is toch te gek voor woorden, ik ga de organisatie ook laten weten dat ik zeker doorga met deze actie. Ze kunnen me namelijk toch geen boete of iets geven”, zegt hij laconiek.

Ook zaterdag ontving Koops veel reacties van wassers. “Mensen stapten speciaal uit hun auto en kwamen even naar me toe. Heel veel mensen hebben de berichtgeving over onze Ladies Day meegekregen. Eigenlijk vindt iedereen het wel wel belachelijk.” Volgens hem geven klanten ook aan dat ze niets te kort komen. “We hebben een dag voor senioren, voor vrouwen en de happy hours waarop iedereen korting krijgt.”

Verbazing

Ook de Commissie Gelijke Behandeling Flevoland merkt dat er in eerste instantie best wat verbazing heerste over de brief. “Toen we de verdere uitleg gaven, veranderden veel mensen echter wel van mening. Het geven van korting aan vrouwen mag gewoon wettelijk echt niet”, aldus Arja Kruis, directeur van de organisatie. Woensdag wordt er volgens haar naar alle openstaande dossiers gekeken. “Heeft de ondernemer dan nog niet op een goede manier gereageerd, dan zullen we naar de College voor de Rechten van de Mens stappen.” Volgens haar komt het vaak niet zover, echter zou deze zaak wel eens een uitzondering kunnen zijn.

Het advies van Kruis luidt: “Je mag best iets leuks verzinnen voor vrouwen, maar vermijd daarbij dan het geven van korting.” Volgens haar vroegen mensen zich af of de Commissie geen dringendere zaken had, om zich mee bezig te houden. “Het ligt heel anders. Als mensen een kwestie bij ons aandragen dan is het juist onze taak om te onderzoeken hoe het zit. De uitkomst daarvan is niet altijd leuk, maar we merken toch wel dat veel bedrijven iets veranderen omdat ze liever niet naar het College voor de Rechten van de Mens gaan.”

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.