Dibo, truckwash, vrachtwagen

‘We leggen de focus op innovatie en zoeken continue naar verbeterpunten’

DiBO is fabrikant en totaalleverancier van onder meer self-carwash systemen. De organisatie werkt milieuvriendelijk en zorgt voor wateropvang, verminderd waterverbruik en een slimme chemiedosering. Ook zuivering en hergebruik staan hoog op de agenda. Het in Waardenburg gevestigde DiBO Project BV, dat deel uitmaakt van de DiBO Groep en instaat voor de realisatie van totaalprojecten op gebied van voertuigwas, kan terugkijken op een goed jaar. Ondertussen is de organisatie alweer druk bezig met de voorbereiding van allerlei projecten die op stapel staan.

Het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen maakt deel uit van de bedrijfsvoering. De implementatie van kwalitatieve en gebruiksvriendelijke installaties zorgt voor goede wasresultaten. “De twee hoofdconcepten van DiBO zijn NEW 2000 en WASHVISION. De NEW 2000 is een innovatieve self-carwashinstallatie met intelligente sturing en een afzonderlijke technische ruimte. De klant bepaalt zelf waar de bedieningspanelen komen. Deze worden geïntegreerd in de steunkolommen van het gebouw of als vrijstaande bedieningstotem. De NEW 2000 is zeer geschikt voor carwashes met twee of meer wasplaatsen”, stelt technical sales manager Jeroen van de Fijnaart.

De WASHVISION is een all-in-one concept. “Het is de ideale oplossing om met beperkte grondwerkzaamheden en in een kleine ruimte toch een volwaardige carwashinstallatie te installeren. Alle technische componenten zitten verwerkt in de steunpilaren van het gebouw. Dit concept is standaard beschikbaar met een of twee wasplaatsen”, verduidelijkt Van de Fijnaart. Dit jaar gaat DiBO verder met de distributie en levering van deze installaties. “Er staat dit jaar veel op de planning. Je hoeft je geen zorgen te maken over dat we ons gaan vervelen”, lacht de technical sales manager. “Er staan verschillende projecten op het gebied van carwash verspreid door het hele land op de planning. Naast carwashes bouwen we ook wasinstallaties op maat voor onder meer treinen, trucks en bussen.Daarnaast leveren we ook hogedrukreinigers en veeg- en schrobmachines. Het dienstenaanbod van DiBO gaat veel verder dan carwashes dus”, verduidelijkt Van de Fijnaart.

Toekomstbestendig

DiBO bestaat alweer meer dan 40 jaar en de uitgezette bedrijfsvoering kenmerkt zich door stabiliteit. “2018 was een goed jaar voor ons. De jaren daarvoor ook trouwens ook. We zijn consistent. We leggen de focus op innovatie en zijn continue op zoek naar oplossingen om onze wasinstallaties te verbeteren en het gebruiksgemak ervan te verhogen. Zo ontwikkelden we al een nieuw bedieningspaneel van inbraakwerend en aanraakgevoelig glas. Het gaat hier om een capacitive touchscreen. Daarnaast beschikken we over een betaalsysteem waarbij je contactloos kan betalen. Dit systeem is snel, gemakkelijk en veilig. Dat geldt voor zowel de klant als voor de eigenaar van de carwash”, stelt Van de Fijnaart.

Een persoonlijke aanpak is erg belangrijk voor de bedrijfsvoering. Projecten worden namelijk van begin tot eind begeleid door de specialisten van het bedrijf. Het gaat om maatwerk, want er wordt op de klantwensen ingespeeld. Duurzaamheid is een andere pijler van de organisatie. Er wordt alleen gebruik gemaakt van duurzaam materiaal zoals RVS. Veiligheid is ook een speerpunt van DiBO en dat geldt ook voor kwaliteitsbewaking. “DiBO is verdeler van een uitgebreid assortiment roll-over carwash systemen. Deze Aquarama roll-overs worden onder het merk DiBO verkocht. Ons assortiment bestaat uit de volgende typen: DiBO S4, DiBO S6, DiBO S7, DiBO S9, en de DiBO S111. Deze installaties onderscheiden zich in snelheid, uitrusting mogelijkheden en uitstraling”, besluit Van de Fijnaart.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.