‘We willen van een bezoek aan de carwash een familie-uitje maken’

In april dit jaar moet Carwash Hoorn een feit zijn. Deze wasgelegenheid van eigenaar Charl van Zijl van Autocleanservice Purmerend wordt op het moment van schrijven gebouwd. De werkzaamheden zijn in een vergevorderd stadium. Er komt een modern autowascentrum met een baan van 50 meter waarin men overdekt kan stofzuigen. Buiten de hal worden vijf wasboxen gerealiseerd.

Er wordt gebouwd achter de McDonald’s in Hoorn. Na een intensief samenwerkingstraject met deze hamburgerketen en gemeente Koggenland, waarbij een bestemmingswijzigingprocedure moest worden doorlopen, kreeg Van Zijl op 6 juni 2018 de definitieve bouwvergunning. Inmiddels wordt volop gewerkt aan de realisering van het pand. “De werkzaamheden zijn al behoorlijk ver. Op een gevel na is alles wind- en waterdicht. Begin april hoop ik het nieuwe pand te openen”, stelt Van Zijl.

Momenteel worden de machines opgebouwd. “Eind maart wordt de vloer gelegd”, zegt de ondernemer. “Mesa Coatings buigt zich hierover. Ik ben via vakbladen en -literatuur bij hen terechtgekomen. Ik heb meerdere partijen benaderd, maar het bedrijf uit Bladel kwam als beste uit de bus. De prijs was medebepalend en ik ervaar het contact met hen als zeer prettig. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze een mooie vloer leggen.”

A-locatie

In de regio Hoorn is slechts een andere carwash gevestigd. Deze bevindt zich in een heel andere kant van de stad. “Onze wasgelegenheid bevindt zich op een A-locatie waar heel veel verkeer voorbij komt. In de buurt bevindt zich een McDonalds en een tankstation. Er komen dagelijks heel veel auto’s langs. Het is ook centraal gelegen en daarom vanuit de omliggende dorpen makkelijk te bereiken. Met ons concept gaan wij service bieden die in deze omgeving nog niet aanwezig is. Toen ik drieëneenhalf jaar geleden deze locatie ontdekte, wist ik dat dit iets bijzonders was en heb ik er direct op ingetekend”, vertelt Van Zijl enthousiast.

Carwash Hoorn zet in op beleving en wil gezinnen naar deze A-locatie trekken. “We werken met heel veel showelementen. Zo gebruiken we met led-verlichting en schuim. We willen echt een spektakel bieden en van een bezoek aan de carwash een familie-uitje maken. Iets waar het hele gezin plezier aan beleeft”, verduidelijkt Van Zijl. “Het plan was in eerste instantie om meerdere toegangspoorten te plaatsen, maar dat is niet gelukt. Daar was de ruimte niet voor. Klanten kunnen op verschillende manieren betalen. Cash, pin, creditcard of waspas: het is allemaal mogelijk.”

Carwash conveyor

In plaats van een kettingbaan werkt Carwash Hoorn met een carwash conveyor die de auto door de wasgelegenheid sleept. “Er is gekozen voor de AWV Octo-line. De keuze voor deze installatie is mede vanwege het kostenplaatje. Deze machines zijn veel betaalbaarder dan Europese varianten. Daarnaast heb ik op de locatie in Purmerend al jarenlang naar volle tevredenheid een Amerikaanse machine van Tommy’s in gebruik. Kwalitatief gezien zijn deze installaties gewoon goed”, besluit de ondernemer.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.