Kärcher ontwikkelde Outdoor Power Equipment voor automotive sector

Om de begroeiing op het voorterrein van een tankstation of de omgeving rond een carwash netjes te houden, ontwierp Kärcher een snoerloze oplossing in de vorm van de ‘Outdoor Power Equipment’-serie. Deze productreeks bestaat uit acht apparaten van 36 volt. Het gaat om een bladblazer, kettingzaag, grasmaaier, grastrimmer, heggenschaar, bosmaaier, multitool en rugzakbladblazer.

De producten kunnen geheel onafhankelijk van het stroomnet werken. De zoektocht naar een stopcontact is daarmee verleden tijd. Ook het op- en afrollen van snoeren hoeft niet meer door de komst van het Kärcher Battery Power+ accuplatform. Alle producten uit de serie worden van energie voorzien door 36-voltaccu’s Battery Power+ met een capaciteit van 6,0 Ah of 7,5 Ah.

De nieuwe ‘Outdoor Power Equipment’-accuserie is bestand tegen stoten en trillingen. Zo zorgen het stalen maaidek en de hoogwaardige kogelgelagerde wielen van de Kärcher accu-grasmaaier LM 530/36 Bp en het snoeimes van de accu-bosmaaier BCU 260/36 Bp van gehard staal voor een lange levensduur. De accu-kettingzaag CS 400/36 Bp over automatische smering, waardoor er minder onderhoud nodig is. Bovendien kan de ketting met een combisleutel snel aangespannen of vervangen worden.

Ergonomisch

De nieuwe producten zijn bijzonder stil en daardoor ideaal voor werkzaamheden in de nacht of op geluidsgevoelige plaatsen. De apparaten zijn volgens de fabrikant vooral bij langdurige inzet zeer gebruiksvriendelijk, omdat vermoeidheidsverschijnselen niet zo snel optreden. Zo produceert de accu-bladblazer LB 930/36 Bp van Kärcher aanzienlijk minder trillingen dan benzinemodellen. Niet alleen door het geringe gewicht van de apparaten maar ook door de ergonomische of draaibare handgrepen en het innovatieve draagsysteem kan er zonder enige vermoeidheid gewerkt worden, zoals met de heggenschaar HT 650/36 Bp. Bij de accu-grasmaaier kan de rij- of werksnelheid volledig aan de behoeften van de gebruiker aangepast worden. Dat bespaart kracht en energie.

De komende tijd worden er steeds meer producten toegevoegd aan het Kärcher Battery Power+ accuplatform. Naast de nu al verkrijgbare accu-aangedreven hogedrukreiniger, stof-/waterzuiger en rugstofzuiger zal de range eind dit jaar aangevuld worden met een compacte accu schrobmachine.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.