Vraag naar onbemand wassen neemt toe onder druk van personeelstekort

De onbemande Daily Carwash in Dodewaard Foto: CarwashPro 2021

Door verandering van de markt is er steeds meer aandacht voor onbemand autowassen. Zo merkt EenzetCarwash op, dat vorig jaar binnen de eigen Daily Carwash-formule een onbemande rollover plaatste in Dodewaard. EenzetCarwash bekijkt hoe ze dit concept verder kunnen gaan uitrollen in de markt. En kijkt naast rollovers ook naar wasboxen. “Steeds meer consumenten willen snel en gemakkelijk hun auto kunnen wassen. Dit loopt parallel aan een periodiek bezoek van een wascentrum met meer faciliteiten.”

De Daily Carwash in Dodewaard is volgens Eric Mekelenkamp van EenzetCarwash een succes. Het onbemand wassen lijkt steeds meer gemeengoed te worden. “Het even wassen van de auto in een onbemande rollover wordt steeds meer als normaal gezien. En of dat nu naast een onbemand tankstation of een stand alone-locatie ergens anders is; klanten vinden het niet meer vreemd om het zelf te doen.”

De rollover in Dodewaard werkt met smart wash van Istobal, een systeem waarbij met de machine op afstand verbinding kan worden gemaakt. Dankzij camera’s op de locatie is exact te zien wat er gebeurt zodat er veilig gewassen kan worden. EenzetCarwash beschikt over een eigen helpdesk om klanten op locatie te kunnen assisteren met vragen of bij problemen. Walnut zorgt voor de kentekenherkenning en aansturing van de machine. De technische ruimte op de locatie is voor monteurs te openen via een app.

Minder afhankelijk van personeel

De vraag naar onbemand neemt volgens Mekelenkamp toe onder de druk van het vinden van (goed) personeel. “Ondernemers willen hun inkomsten houden, maar zoeken ook naar manieren om de stijgende kosten omlaag te brengen en tegelijkertijd minder afhankelijk te zijn van personeel.”

Hij haalt het voorbeeld aan van tankstationondernemers die erover nadenken om het tankstation onbemand te maken, en de carwash activiteiten willen behouden. “Maar hoe pak je dat dan aan? EenzetCarwash beschikt over de middelen om de carwash onbemand te laten draaien, waardoor je die business in stand kunt houden.”

Uitbreiding Daily Carwash

Eenzet kijkt naar verdere uitbreiding van de Daily Carwashformule. “Het is een investering die gedaan moet worden en we willen eerst kijken naar een geschikte locatie. Daar zijn we nu druk mee bezig. Wanneer ondernemers hun carwash onbemand willen maken of er mogelijkheden zijn om een onbemande carwash te starten, dan is EenzetCarwash graag bereid om daarin mee te denken.”

Lees ook:

EenzetCarwash is één van de vele exposanten op Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.