Wasboxen

Beuningse carwash-dief veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf

gebruikt

Een 30-jarige serie-inbreker die bij onder andere Anac Carwash een inbraak heeft gepleegd, werd vorige week door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Daarnaast kreeg hij een taakstraf van tachtig uur en moet hij een schadevergoeding betalen. Hem werd ook een meldplicht opgelegd bij de reclassering en hij moet zich verplicht laten behandelen voor zijn verslavingsproblemen.

De Beuningenaar ging in 2016 maanden achtereen op nachtelijke rooftochten. Hij kraakte meerdere betaalautomaten bij wasgelegenheden. Zo ook van Anac bij een aantal tankstations. Tijdens de rechtszaak bleek uit een reclasseringsrapport dat de verdachte te kennen staat als makkelijk beïnvloedbaar. De Officier van Justitie contacteerde dat twee eerdere veroordelingen met taakstraffen niets hebben uitgehaald.

De verdachte verklaarde aan de politierechter dat hij de kraken pleegde voor zijn schulden en verslavingen. Volgens De Gelderlander ging hij op een bijzondere manier te werk. Hij bracht eerst een bezoek aan de desbetreffende wasgelegenheid, om vervolgens de trechter waardoor het geld werd afgevoerd te verstoppen met papier en stof.

Schade

Vervolgens bracht hij een tweede bezoek aan de locatie. Daar collecteerde hij het verstopte kleingeld. Bij de Shell aan de Schoenaker in Beuningen ging het om slechts 35 euro. Bij de Overmaat in Arnhem ging het om 2.200 euro. In totaal streek hij enkele duizenden euro’s op met zijn inbraken. Daarnaast veroorzaakte hij schade aan de apparatuur van de wasboxen.

Op 11 november 2016 werd hij door surveillerende agenten op heterdaad betrapt bij Anac aan de Energieweg in Nijmegen. In zijn auto lag een geldlade van de wasstraat. Daarnaast lag een hoop muntgeld verspreid op de vloer van zijn wagen. De politie kwam er tijdens de verhoren achter dat hij dus veel meer inbraken op zijn geweten had.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beuningse carwash-dief veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf | CarwashPro
Wasboxen

Beuningse carwash-dief veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf

gebruikt

Een 30-jarige serie-inbreker die bij onder andere Anac Carwash een inbraak heeft gepleegd, werd vorige week door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Daarnaast kreeg hij een taakstraf van tachtig uur en moet hij een schadevergoeding betalen. Hem werd ook een meldplicht opgelegd bij de reclassering en hij moet zich verplicht laten behandelen voor zijn verslavingsproblemen.

De Beuningenaar ging in 2016 maanden achtereen op nachtelijke rooftochten. Hij kraakte meerdere betaalautomaten bij wasgelegenheden. Zo ook van Anac bij een aantal tankstations. Tijdens de rechtszaak bleek uit een reclasseringsrapport dat de verdachte te kennen staat als makkelijk beïnvloedbaar. De Officier van Justitie contacteerde dat twee eerdere veroordelingen met taakstraffen niets hebben uitgehaald.

De verdachte verklaarde aan de politierechter dat hij de kraken pleegde voor zijn schulden en verslavingen. Volgens De Gelderlander ging hij op een bijzondere manier te werk. Hij bracht eerst een bezoek aan de desbetreffende wasgelegenheid, om vervolgens de trechter waardoor het geld werd afgevoerd te verstoppen met papier en stof.

Schade

Vervolgens bracht hij een tweede bezoek aan de locatie. Daar collecteerde hij het verstopte kleingeld. Bij de Shell aan de Schoenaker in Beuningen ging het om slechts 35 euro. Bij de Overmaat in Arnhem ging het om 2.200 euro. In totaal streek hij enkele duizenden euro’s op met zijn inbraken. Daarnaast veroorzaakte hij schade aan de apparatuur van de wasboxen.

Op 11 november 2016 werd hij door surveillerende agenten op heterdaad betrapt bij Anac aan de Energieweg in Nijmegen. In zijn auto lag een geldlade van de wasstraat. Daarnaast lag een hoop muntgeld verspreid op de vloer van zijn wagen. De politie kwam er tijdens de verhoren achter dat hij dus veel meer inbraken op zijn geweten had.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.