Mac Wash, Tilburg, Christ

Mac Wash heropent wasstraat en gaat ‘groen’

Wasstraat Mac Wash aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg is na een flinke renovatie weer open. Niet alleen werd de wasstraat zelf aangepakt, ook de wasboxen werden van een nieuw uiterlijk voorzien. In het kader van verantwoord ondernemen werd een flinke recycle-unit geïnstalleerd. Het vernieuwde complex moet weer gelden als een super showroom voor de Nederlandse dochteronderneming van carwash-fabrikant Christ, dat op hetzelfde adres gevestigd is.  

Een korte blik in de wasstraat van Mac Wash toont dat Christ veel doet op het gebied van showbogen en innovaties. Alle verschillende modellen bogen zijn in de carwash geplaatst. Dit zorgt voor een zeer kleurrijke ervaring in de wasstraat. Volgens Frank Souer van Christ is de wasstraat weer helemaal up-to-date. “Twee jaar geleden zijn we met Christ van hydraulisch naar elektrisch (Evo-systeem) overgestapt. Dit is nu ook doorgevoerd in deze wasstraat. Zo kunnen we het nog makkelijker aan klanten laten zien.”

Nieuwe technieken

Buiten de overstap op een elektrisch systeem zijn er nog meer noviteiten van Christ in de vernieuwde Mac Wash te vinden. “Door het nieuwe Evo-wasconcept staan onze borstels 30 tot 40 procent meer in contact met de auto in vergelijking met ons oude systeem.” Volgens Souer komt dit door het eigen gewicht van de borstel die tegen de auto komt. Deze borstel heeft continu contact en slaat geen delen over. Door dat systeem zijn er ook minder bewegende delen. Dat zorgt volgens hem voor minder storingen en onderhoud. “Daarnaast moest dit ook echt een showroom zijn. Daarom plaatsten we hier bijna alle verlichte bogen uit ons assortiment. Je ziet veel verschillende looks qua bogen. Potentiële kopers krijgen zo een goed idee van wat mogelijk is.”

Eén van de belangrijkste vernieuwingen is de plaatsing van een bovengrondse recycle-unit. “Normaal zouden we alles wegwerken onder de grond. Nu hebben we het op een bestaande locatie geïnstalleerd, dus is dat een stuk moeilijker. Vandaar dat we het niet hebben gedaan”, zegt Souer. De looks en uitstraling van de carwash werden ook onder handen genomen. “Aan de buitenkant hebben we een aantal borden opgefrist. Het ziet er allemaal weer nieuwer en strakker uit.”

Foto: De vernieuwde look van de borden. Tekst loopt door onder foto.

Mac Wash, Tilburg, Christ

Heropening

Na de rigoureuze verbouwing die zo’n zes weken in beslag nam, is de wasstraat van 31,5 meter nu ongeveer anderhalve week geopend. “We zijn zes weken dicht geweest. Het is dan altijd spannend of we de wassers niet aan de concurrent zijn kwijtgeraakt:, zegt Ron Heijnen, franchisenemer van de wasstraat. Zonder ruchtbaarheid te hebben gegeven aan de heropening, weten de meeste wassers de weg naar de wasgelegenheid toch te vinden. “Afgelopen week was het een dag heel lekker weer. Toen hadden we echt een topdag.”

Heijnen merkt dat ook steeds meer nieuwe klanten komen. “De wasstraat is door de verbouwing weer hip en door alle bogen en lichten is de beleving voor jong en oud ook een stuk vergroot.” Hij vertelt lachend dat hij een wel heel mooi compliment kreeg. “Een mevrouw kwam na het wassen om 50 euro te wisselen. Toen we dat deden kregen zowel ik als mijn medewerker een fooi van 10 euro. Ze was zo tevreden over het resultaat.” Hij verwacht dan ook dat zodra er reclame en acties gedaan worden, de wasstraat nog veel meer nieuwe klanten gaat trekken.

Christ

Christ is sinds kort de nieuwste partner van CarwashPro. Door de partnership kan CarwashPro lezers nog beter en sneller informeren van het laatste nieuws uit de sector. Het van oorsprong Duitse familiebedrijf staat onder leiding van Otto Christ en heeft in Europa zo’n 1400 medewerkers. Jaarlijks wordt een omzet van ongeveer 124 miljoen euro behaald.

Het exportaandeel bedraagt zo’n 48 procent. De meeste producten worden gefabriceerd in de fabriek in Memmingen, Duitsland. Het bedrijf levert behalve roll-overs en wasstraten ook wasgelegenheden voor grotere vervoersmiddelen. Zo staan er bij meerdere OV-bedrijven in Nederland machines van de Duitse fabrikant.

Lees ook: Otto Christ: Een auto moet je behandelen als een vrouw

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mac Wash heropent wasstraat en gaat ‘groen’ | CarwashPro
Mac Wash, Tilburg, Christ

Mac Wash heropent wasstraat en gaat ‘groen’

Wasstraat Mac Wash aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg is na een flinke renovatie weer open. Niet alleen werd de wasstraat zelf aangepakt, ook de wasboxen werden van een nieuw uiterlijk voorzien. In het kader van verantwoord ondernemen werd een flinke recycle-unit geïnstalleerd. Het vernieuwde complex moet weer gelden als een super showroom voor de Nederlandse dochteronderneming van carwash-fabrikant Christ, dat op hetzelfde adres gevestigd is.  

Een korte blik in de wasstraat van Mac Wash toont dat Christ veel doet op het gebied van showbogen en innovaties. Alle verschillende modellen bogen zijn in de carwash geplaatst. Dit zorgt voor een zeer kleurrijke ervaring in de wasstraat. Volgens Frank Souer van Christ is de wasstraat weer helemaal up-to-date. “Twee jaar geleden zijn we met Christ van hydraulisch naar elektrisch (Evo-systeem) overgestapt. Dit is nu ook doorgevoerd in deze wasstraat. Zo kunnen we het nog makkelijker aan klanten laten zien.”

Nieuwe technieken

Buiten de overstap op een elektrisch systeem zijn er nog meer noviteiten van Christ in de vernieuwde Mac Wash te vinden. “Door het nieuwe Evo-wasconcept staan onze borstels 30 tot 40 procent meer in contact met de auto in vergelijking met ons oude systeem.” Volgens Souer komt dit door het eigen gewicht van de borstel die tegen de auto komt. Deze borstel heeft continu contact en slaat geen delen over. Door dat systeem zijn er ook minder bewegende delen. Dat zorgt volgens hem voor minder storingen en onderhoud. “Daarnaast moest dit ook echt een showroom zijn. Daarom plaatsten we hier bijna alle verlichte bogen uit ons assortiment. Je ziet veel verschillende looks qua bogen. Potentiële kopers krijgen zo een goed idee van wat mogelijk is.”

Eén van de belangrijkste vernieuwingen is de plaatsing van een bovengrondse recycle-unit. “Normaal zouden we alles wegwerken onder de grond. Nu hebben we het op een bestaande locatie geïnstalleerd, dus is dat een stuk moeilijker. Vandaar dat we het niet hebben gedaan”, zegt Souer. De looks en uitstraling van de carwash werden ook onder handen genomen. “Aan de buitenkant hebben we een aantal borden opgefrist. Het ziet er allemaal weer nieuwer en strakker uit.”

Foto: De vernieuwde look van de borden. Tekst loopt door onder foto.

Mac Wash, Tilburg, Christ

Heropening

Na de rigoureuze verbouwing die zo’n zes weken in beslag nam, is de wasstraat van 31,5 meter nu ongeveer anderhalve week geopend. “We zijn zes weken dicht geweest. Het is dan altijd spannend of we de wassers niet aan de concurrent zijn kwijtgeraakt:, zegt Ron Heijnen, franchisenemer van de wasstraat. Zonder ruchtbaarheid te hebben gegeven aan de heropening, weten de meeste wassers de weg naar de wasgelegenheid toch te vinden. “Afgelopen week was het een dag heel lekker weer. Toen hadden we echt een topdag.”

Heijnen merkt dat ook steeds meer nieuwe klanten komen. “De wasstraat is door de verbouwing weer hip en door alle bogen en lichten is de beleving voor jong en oud ook een stuk vergroot.” Hij vertelt lachend dat hij een wel heel mooi compliment kreeg. “Een mevrouw kwam na het wassen om 50 euro te wisselen. Toen we dat deden kregen zowel ik als mijn medewerker een fooi van 10 euro. Ze was zo tevreden over het resultaat.” Hij verwacht dan ook dat zodra er reclame en acties gedaan worden, de wasstraat nog veel meer nieuwe klanten gaat trekken.

Christ

Christ is sinds kort de nieuwste partner van CarwashPro. Door de partnership kan CarwashPro lezers nog beter en sneller informeren van het laatste nieuws uit de sector. Het van oorsprong Duitse familiebedrijf staat onder leiding van Otto Christ en heeft in Europa zo’n 1400 medewerkers. Jaarlijks wordt een omzet van ongeveer 124 miljoen euro behaald.

Het exportaandeel bedraagt zo’n 48 procent. De meeste producten worden gefabriceerd in de fabriek in Memmingen, Duitsland. Het bedrijf levert behalve roll-overs en wasstraten ook wasgelegenheden voor grotere vervoersmiddelen. Zo staan er bij meerdere OV-bedrijven in Nederland machines van de Duitse fabrikant.

Lees ook: Otto Christ: Een auto moet je behandelen als een vrouw

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.