Nieuwe directie bij chemiebedrijf Militex

Dennis Koekenbier en Guus Ploeger vormen sinds 1 december gezamenlijk de nieuwe directie van Militex BV. Zij nemen de verantwoordelijkheden over van de zittend algemeen directeur Fred Homburg, die de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Ploeger neemt de functie van commercieel directeur voor zijn rekening en Dennis Koekenbier wordt operationeel directeur. Homburg blijft binnen Militex actief en is verantwoordelijk voor strategie, innovatie en nieuwe businessmodellen. Het chemiebedrijf maakt onder andere producten voor de carwash.

Ploeger is al meerdere jaren binnen Militex verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. “Het is een logische stap dat ik de rol van commercieel directeur op me heb genomen. Onze reinigingsmiddelen maken natuurlijk uitstekend schoon, maar zijn ook een belevingsproduct, bijvoorbeeld door geur, gebruik en gemak. Hierbij is veiligheid en verantwoordelijkheid voor de gebruikers, én werk, én leefomgeving heel belangrijk.”

Inspelen op veranderende markt

De nieuwe organisatiestructuur wordt gestart om nog beter in te kunnen spelen op de steeds sneller veranderende eisen van de schoonmaakmarkt. De behoefte van de markt is het uitgangspunt. “Onze kracht is dat wij samen met onze klanten en relaties onderscheidende oplossingen bieden. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Als jonge productiemedewerker is Koekenbier 25 jaar geleden begonnen bij Militex. “Ik heb mij daar steeds op de inhoud van het vak geconcentreerd en ben doorgegroeid naar eindverantwoordelijke voor productie, veiligheid, MVO en kwaliteitsbeheer. Nu als directeur kijk ik ernaar uit om alle zaken die onder mijn beheer vallen, naar een hoger niveau te brengen. Natuurlijk staan daarbij onze nationale en internationale afnemers centraal.”

Toekomst

De directiewijziging is doorgevoerd in een periode waarin Militex haar toekomst verder vormgeeft. Stefan van den Eijnde was al nauw betrokken bij het bedrijf. Als gedeelde wens heeft hij een belang in Militex genomen, samen met de al zittende aandeelhouder Erwin van den Eijnde. Als voorzitter van de Raad van Commissarissen zal hij zich inzetten voor de verdere groei en continuïteit van het familiebedrijf.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe directie bij chemiebedrijf Militex | CarwashPro

Nieuwe directie bij chemiebedrijf Militex

Dennis Koekenbier en Guus Ploeger vormen sinds 1 december gezamenlijk de nieuwe directie van Militex BV. Zij nemen de verantwoordelijkheden over van de zittend algemeen directeur Fred Homburg, die de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Ploeger neemt de functie van commercieel directeur voor zijn rekening en Dennis Koekenbier wordt operationeel directeur. Homburg blijft binnen Militex actief en is verantwoordelijk voor strategie, innovatie en nieuwe businessmodellen. Het chemiebedrijf maakt onder andere producten voor de carwash.

Ploeger is al meerdere jaren binnen Militex verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. “Het is een logische stap dat ik de rol van commercieel directeur op me heb genomen. Onze reinigingsmiddelen maken natuurlijk uitstekend schoon, maar zijn ook een belevingsproduct, bijvoorbeeld door geur, gebruik en gemak. Hierbij is veiligheid en verantwoordelijkheid voor de gebruikers, én werk, én leefomgeving heel belangrijk.”

Inspelen op veranderende markt

De nieuwe organisatiestructuur wordt gestart om nog beter in te kunnen spelen op de steeds sneller veranderende eisen van de schoonmaakmarkt. De behoefte van de markt is het uitgangspunt. “Onze kracht is dat wij samen met onze klanten en relaties onderscheidende oplossingen bieden. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Als jonge productiemedewerker is Koekenbier 25 jaar geleden begonnen bij Militex. “Ik heb mij daar steeds op de inhoud van het vak geconcentreerd en ben doorgegroeid naar eindverantwoordelijke voor productie, veiligheid, MVO en kwaliteitsbeheer. Nu als directeur kijk ik ernaar uit om alle zaken die onder mijn beheer vallen, naar een hoger niveau te brengen. Natuurlijk staan daarbij onze nationale en internationale afnemers centraal.”

Toekomst

De directiewijziging is doorgevoerd in een periode waarin Militex haar toekomst verder vormgeeft. Stefan van den Eijnde was al nauw betrokken bij het bedrijf. Als gedeelde wens heeft hij een belang in Militex genomen, samen met de al zittende aandeelhouder Erwin van den Eijnde. Als voorzitter van de Raad van Commissarissen zal hij zich inzetten voor de verdere groei en continuïteit van het familiebedrijf.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.