auto wassen, carwash, wasbox

Aanvraag voor carwash bij nieuw te bouwen hotel in Venhuizen

Als het allemaal wordt goedgekeurd krijgt Venhuizen in de regio West-Friesland in Noord-Holland een tankstation en energystation met een carwash en een congrescentrum met hotel. Vandaag wordt er een rondetafelgesprek gevoerd in de gemeente over de plannen van tulpenproducent Ronico. De ambitieuze plannen moeten uiteindelijk verkocht worden.

De plannen werden in de vorm van een principeverzoek al in november 2017 ingediend bij de gemeente Drechterland waar Venhuizen onder valt. Het enorme complex zou langs het tracé van de Westfrisiaweg N23 moeten worden geplaatst, na afronding wordt dit de N307. Het projectgebied ligt volgens website onswestfriesland ten noorden van het perseel Westerbuurt.

Voordelen

Momenteel is het vergunningerwijs niet mogelijk om de plannen te realiseren. De gemeente wil echter toch nader bekijken wat de mogelijkheden zijn. De Raad van de gemeente ziet de plannen als een grote kans voor toerisme in de regio. West-Friesland zou zich op de kaart kunnen zetten als toeristische regio. Uit een memo blijkt dat er vooral voordelen ondervonden zouden kunnen worden terwijl de nadelen beperkt zouden zijn.

Het initiatief zou voorzien in een regionale voorziening voor toeristen en het bedrijfsleven. Ook voor vrachtwagenchauffeurs zou het een uitkomst zijn, de bewaakte parkeerplaatsen voor de chauffeurs kunnen voor extra traffic zorgen. Daarnaast zou het bedrijfsleven kunnen profiteren van de vergrote horecacapaciteit. Duurzaam energiegebruik zou bevordert worden door het tankstation met alternatieve brandstoffen. Ook voor de werkgelegenheid in de regio zou het goed zijn. De minpunten worden vooral gezien in het ruimtebeslag op het open landschap. De gemeente houdt 5 juli een rondetafelgesprek waarin het plan besproken zal worden.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aanvraag voor carwash bij nieuw te bouwen hotel in Venhuizen | CarwashPro
auto wassen, carwash, wasbox

Aanvraag voor carwash bij nieuw te bouwen hotel in Venhuizen

Als het allemaal wordt goedgekeurd krijgt Venhuizen in de regio West-Friesland in Noord-Holland een tankstation en energystation met een carwash en een congrescentrum met hotel. Vandaag wordt er een rondetafelgesprek gevoerd in de gemeente over de plannen van tulpenproducent Ronico. De ambitieuze plannen moeten uiteindelijk verkocht worden.

De plannen werden in de vorm van een principeverzoek al in november 2017 ingediend bij de gemeente Drechterland waar Venhuizen onder valt. Het enorme complex zou langs het tracé van de Westfrisiaweg N23 moeten worden geplaatst, na afronding wordt dit de N307. Het projectgebied ligt volgens website onswestfriesland ten noorden van het perseel Westerbuurt.

Voordelen

Momenteel is het vergunningerwijs niet mogelijk om de plannen te realiseren. De gemeente wil echter toch nader bekijken wat de mogelijkheden zijn. De Raad van de gemeente ziet de plannen als een grote kans voor toerisme in de regio. West-Friesland zou zich op de kaart kunnen zetten als toeristische regio. Uit een memo blijkt dat er vooral voordelen ondervonden zouden kunnen worden terwijl de nadelen beperkt zouden zijn.

Het initiatief zou voorzien in een regionale voorziening voor toeristen en het bedrijfsleven. Ook voor vrachtwagenchauffeurs zou het een uitkomst zijn, de bewaakte parkeerplaatsen voor de chauffeurs kunnen voor extra traffic zorgen. Daarnaast zou het bedrijfsleven kunnen profiteren van de vergrote horecacapaciteit. Duurzaam energiegebruik zou bevordert worden door het tankstation met alternatieve brandstoffen. Ook voor de werkgelegenheid in de regio zou het goed zijn. De minpunten worden vooral gezien in het ruimtebeslag op het open landschap. De gemeente houdt 5 juli een rondetafelgesprek waarin het plan besproken zal worden.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.