Carwashes zijn inspiratiebron voor kunstenares Callies

Voor kunstenares Marion Callies vormen autowasstraten de inspiratie voor haar kunstwerken en fotografie. De  De huidige trend in de ontwikkeling van wastechnologie legt veel nadruk op licht, kleur en design. En dat is nou precies wat Calliess aantrekt.

Momenteel is er in het Duitse Gelsenkirchen een fototentoonstelling te zien van kunstenaar Marion Callies. Galerie Werkstatt wordt gerund door een kunstenaarsgemeenschap. Callies beschouwt de wasstraat als haar canvas en maakt zowel expressieve kleurenfoto’s als zwart-witopnames. Het samenspel van water, schuim, licht en kleur resulteert in sterke patronen en vormen, die pas op het tweede gezicht laten zien dat de motieven uit een wasstraat komen.

Vanwege de huidige corona-beperkingen en de beperkingen in het culturele leven is de fototentoonstelling momenteel alleen te zien in de etalage van de galerie. Het werk van Callies is ook terug te vinden op haar Instagram.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwashes zijn inspiratiebron voor kunstenares Callies | CarwashPro

Carwashes zijn inspiratiebron voor kunstenares Callies

Voor kunstenares Marion Callies vormen autowasstraten de inspiratie voor haar kunstwerken en fotografie. De  De huidige trend in de ontwikkeling van wastechnologie legt veel nadruk op licht, kleur en design. En dat is nou precies wat Calliess aantrekt.

Momenteel is er in het Duitse Gelsenkirchen een fototentoonstelling te zien van kunstenaar Marion Callies. Galerie Werkstatt wordt gerund door een kunstenaarsgemeenschap. Callies beschouwt de wasstraat als haar canvas en maakt zowel expressieve kleurenfoto’s als zwart-witopnames. Het samenspel van water, schuim, licht en kleur resulteert in sterke patronen en vormen, die pas op het tweede gezicht laten zien dat de motieven uit een wasstraat komen.

Vanwege de huidige corona-beperkingen en de beperkingen in het culturele leven is de fototentoonstelling momenteel alleen te zien in de etalage van de galerie. Het werk van Callies is ook terug te vinden op haar Instagram.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.