Wasboxen in het VK mogen weer open tijdens lockdown

Craig Whitehead, Unsplash

Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk mogen alleen rollovers en kettingwasstraten waarbij de klant niet uit de auto stapt worden gebruikt. Zelfbedieningsgelegenheden zijn sinds half januari gesloten. De Britse Car Wash Association (CWA) maakte zich hard om deze wasgelegenheden te heropenen. Met succes, sinds half maart mogen de wasboxen weer worden gebruikt.

Het Britse ministerie van economische zaken bevestigde half maart dat ook de zogeheten jet washes in de landen weer mogen openen binnen de huidige rockdown-beperkingen. De sluiting gebeurde op advies van het ministerie van volksgezondheid: alleen carwashes waarin de bestuurder binnen de auto bleef, mochten doorwerken. En dat terwijl in de eerdere lockdown wel alle carwashes waren geopend.

CWA-voorzitter Brian Madderson is tevreden met de bevestiging van het ministerie. Hij omschrijft de richtlijnen van januari als “onzin” en wijst erop dat chauffeurs andere zelfbedieningsapparatuur bij tankstations ook gewoon mogen bedienen. In een juridische betwisting van de richtlijnen benadrukte CWA ook dat handschoenen beschikbaar zijn voor gebruikers en dat zij maskers kunnen dragen.

Volgens Madderson gaven lang niet alle bedrijven in het Verenigd Koninkrijk gehoor aan de verplichte sluiting en ook de meeste lokale autoriteiten handhaafden deze regel niet. “Toch is ongeveer een derde van de jet washes gesloten geweest.” Madderson omschrijft de openstelling als “fantastisch nieuws voor essentiële diensten”, en legde uit dat veel politie- en ambulancediensten accounts hebben bij lokale tankstations om de waxbox te gebruiken.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wasboxen in het VK mogen weer open tijdens lockdown | CarwashPro

Wasboxen in het VK mogen weer open tijdens lockdown

Craig Whitehead, Unsplash

Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk mogen alleen rollovers en kettingwasstraten waarbij de klant niet uit de auto stapt worden gebruikt. Zelfbedieningsgelegenheden zijn sinds half januari gesloten. De Britse Car Wash Association (CWA) maakte zich hard om deze wasgelegenheden te heropenen. Met succes, sinds half maart mogen de wasboxen weer worden gebruikt.

Het Britse ministerie van economische zaken bevestigde half maart dat ook de zogeheten jet washes in de landen weer mogen openen binnen de huidige rockdown-beperkingen. De sluiting gebeurde op advies van het ministerie van volksgezondheid: alleen carwashes waarin de bestuurder binnen de auto bleef, mochten doorwerken. En dat terwijl in de eerdere lockdown wel alle carwashes waren geopend.

CWA-voorzitter Brian Madderson is tevreden met de bevestiging van het ministerie. Hij omschrijft de richtlijnen van januari als “onzin” en wijst erop dat chauffeurs andere zelfbedieningsapparatuur bij tankstations ook gewoon mogen bedienen. In een juridische betwisting van de richtlijnen benadrukte CWA ook dat handschoenen beschikbaar zijn voor gebruikers en dat zij maskers kunnen dragen.

Volgens Madderson gaven lang niet alle bedrijven in het Verenigd Koninkrijk gehoor aan de verplichte sluiting en ook de meeste lokale autoriteiten handhaafden deze regel niet. “Toch is ongeveer een derde van de jet washes gesloten geweest.” Madderson omschrijft de openstelling als “fantastisch nieuws voor essentiële diensten”, en legde uit dat veel politie- en ambulancediensten accounts hebben bij lokale tankstations om de waxbox te gebruiken.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.