Erik Stern, Bovag, carwash

Column Erik Stern (Bovag): Van het slot

Carwashes in Nederland hebben tot nu toe weinig last gehad van alle coronamaatregelen. Bij de Bovag was het virus wel reden om pas op de plaats te maken, schrijft Erik Stern van de Bovag in zijn column voor vakblad CarwashPro. Stern kijkt alvast vooruit naar de tijd waarin we teruggaan naar normaal. 

Erik Stern: “In de autowasbranche zijn we er nog genadig van afgekomen afgelopen jaar. In meerdere landen moesten tijdens lockdowns ook de wasstraten op slot; zelfs op Curaçao was dat aan de orde. In Nederland gelukkig niet, maar discretie was natuurlijk wel geboden.

Omvangrijke acties om klanten te lokken waren even uit den boze en zijn dat eigenlijk nog steeds, want het coronavirus tiert nog welig. Niet voor niks hebben we bij Bovag de immer succesvolle WinterWasWeken dit jaar maar even geparkeerd. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we dit jaar helemáál niks meer gaan doen. Vooral niet nu er versoepelingen van de coronamaatregelen op stapel staan. Sterker nog: de voorbereidingen op onze andere jaarlijkse traditie, de Nationale Autowasdag in de zomer, zijn in volle gang. En we gaan er tevens van uit dat we binnenkort alle Bovag-ondernemers ook weer uit kunnen nodigen voor gezellige en informatieve bijeenkomsten. Misschien dat we daarmee nog een klein beetje compensatie kunnen bieden voor al onze in het water gevallen feestelijkheden rondom het 90-jarig Bovag-jubileum in 2020.

Er gloort dus weer hoop en hoewel de carwashondernemers de coronacrisis wellicht niet allemaal keihard en direct in hun portemonnee hebben gevoeld, zal de behoefte aan persoonlijk contact met collega-ondernemers toch groot zijn. Bij mij in elk geval wel en ik verheug me erop om iedereen straks weer te mogen begroeten op een bijeenkomst of te mogen bezoeken in de eigen zaak.

Hoewel er in onze sector dus weinig tijd is geweest om even stil te zitten, hebben wij dat bij Bovag wél gedaan de laatste tijd. En wel om een uitgebreid en gedegen aanbod van opleidingen te ontwikkelen. Na het opheffen van OOTW conform de afspraken in de nieuwe cao was het even stil op dit vlak, maar zoals we eind vorig jaar al hadden aangekondigd: Bovag pakt de handschoen op. In samenwerking met ons eigen, gerenommeerde opleidingsinstituut Innovam en samen met Skills Town hebben we voor de leden een mooi assortiment aan trainingen samen weten te stellen. Nu nog grotendeels online te volgen als gevolg van de coronamaatregelen, maar op voordracht van de klankbordgroep wordt het assortiment aan opleidingen op termijn verder uitgebreid en dan ongetwijfeld ook met fysieke en klassikale cursussen. Voor nu hebben we al zo’n 60 (!) trainingen klaarstaan, dus doe er uw voordeel mee!”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Erik Stern (Bovag): Van het slot | CarwashPro