Istobal vermindert plastic in productverpakkingen

De Spaanse leverancier Istobal gebruikt vanaf nu ongeveer een derde minder plastic in de verpakkingen van hun chemie. Bovendien is de lijn van supergeconcentreerde middelen verdubbeld, waarmee de totale hoeveelheid plastic bij Istobal nog verder verminderd.

Istobal, in Nederland vertegenwoordigt door EenzetCarwash, wil vooroplopen als het aankomt op duurzaamheid. Het bedrijf is op verschillende vlakken bezig om minder energie, water, chemie en plastic te gebruiken.

Wat plastic betreft: dankzij nieuwe verpakkingen en anders inpakken voor transport (bijvoorbeeld met gerecycled karton) wordt er nu 28 procent minder plastic gebruikt. Bovendien, de supergeconcentreerde Xtract-vloeistoffen maken het mogelijk om vier keer meer chemie te vervoeren, waarbij dus minder CO2 wordt uitgestoten. Door de chemie meer geconcentreerd te verpakken en vervoeren kan er nu in een 20-voet container tot 13.400 liter chemie worden meegenomen in verpakkingen van 10 liter.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Istobal vermindert plastic in productverpakkingen | CarwashPro

Istobal vermindert plastic in productverpakkingen

De Spaanse leverancier Istobal gebruikt vanaf nu ongeveer een derde minder plastic in de verpakkingen van hun chemie. Bovendien is de lijn van supergeconcentreerde middelen verdubbeld, waarmee de totale hoeveelheid plastic bij Istobal nog verder verminderd.

Istobal, in Nederland vertegenwoordigt door EenzetCarwash, wil vooroplopen als het aankomt op duurzaamheid. Het bedrijf is op verschillende vlakken bezig om minder energie, water, chemie en plastic te gebruiken.

Wat plastic betreft: dankzij nieuwe verpakkingen en anders inpakken voor transport (bijvoorbeeld met gerecycled karton) wordt er nu 28 procent minder plastic gebruikt. Bovendien, de supergeconcentreerde Xtract-vloeistoffen maken het mogelijk om vier keer meer chemie te vervoeren, waarbij dus minder CO2 wordt uitgestoten. Door de chemie meer geconcentreerd te verpakken en vervoeren kan er nu in een 20-voet container tot 13.400 liter chemie worden meegenomen in verpakkingen van 10 liter.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.