Wasinstallatie vernield na crash bij JDC Car Cleaning

Het is afwachten wanneer er weer kan worden gewassen bij JDC Car Cleaning in het Belgische Pittem. Donderdagochtend ging het mis toen een auto vlak voor het droogmoment door de rollover vooruit schoot. Er vielen geen gewonden, maar zowel auto, de wasinstallatie als de muur liepen zware schade op.

De auto, een Mercedes GLC 250, klapte tegen een zijmuur van de carwash nadat deze ineens vooruit schoot tijdens het wasproces. In de Belgische krant HLN vertelt eigenaar Jonas de Ceuninck dat het net voor de droogmachine fout is gelopen. “Ofwel vergiste de man zich van pedaal ofwel was er een verkeerde manipulatie van de automatische versnellingsbak. In ieder geval schoot de wagen vooruit en vloog door de droogmachine tot tegen de zijmuur.”

Door de klap is ook gat geslagen in een wand. De brandweer heeft de muur nog gestut, maar dat mocht niet baten. Twee betonnen panelen hebben het begeven.

Wachten op verzekering

In Pittem wordt gewassen met de Istobal M’Nex25, daarnaast heeft de carwash nog vier wasboxen. De wasboxen zijn niet beschadigd en gewoon geopend voor klanten. Wanneer en of de getroffen rollover weer kan draaien is vooralsnog afwachten. Een medewerker van de carwash vertelt dat het nu zoeken is naar onderdelen en verder wachten op de verzekering. Omdat ook een muur is beschadigd en gedeeltelijk is ingestort, mag er vooralsnog ook geen handwas in de ruimte worden gedaan.

“In ieder geval is elke dag dat de wasstraat buiten werking is verlies”, aldus De Ceuninck.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wasinstallatie vernield na crash bij JDC Car Cleaning | CarwashPro

Wasinstallatie vernield na crash bij JDC Car Cleaning

Het is afwachten wanneer er weer kan worden gewassen bij JDC Car Cleaning in het Belgische Pittem. Donderdagochtend ging het mis toen een auto vlak voor het droogmoment door de rollover vooruit schoot. Er vielen geen gewonden, maar zowel auto, de wasinstallatie als de muur liepen zware schade op.

De auto, een Mercedes GLC 250, klapte tegen een zijmuur van de carwash nadat deze ineens vooruit schoot tijdens het wasproces. In de Belgische krant HLN vertelt eigenaar Jonas de Ceuninck dat het net voor de droogmachine fout is gelopen. “Ofwel vergiste de man zich van pedaal ofwel was er een verkeerde manipulatie van de automatische versnellingsbak. In ieder geval schoot de wagen vooruit en vloog door de droogmachine tot tegen de zijmuur.”

Door de klap is ook gat geslagen in een wand. De brandweer heeft de muur nog gestut, maar dat mocht niet baten. Twee betonnen panelen hebben het begeven.

Wachten op verzekering

In Pittem wordt gewassen met de Istobal M’Nex25, daarnaast heeft de carwash nog vier wasboxen. De wasboxen zijn niet beschadigd en gewoon geopend voor klanten. Wanneer en of de getroffen rollover weer kan draaien is vooralsnog afwachten. Een medewerker van de carwash vertelt dat het nu zoeken is naar onderdelen en verder wachten op de verzekering. Omdat ook een muur is beschadigd en gedeeltelijk is ingestort, mag er vooralsnog ook geen handwas in de ruimte worden gedaan.

“In ieder geval is elke dag dat de wasstraat buiten werking is verlies”, aldus De Ceuninck.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.