Saharastof, en dus vuile auto’s, in aantocht

Een flinke wolk Saharastof trekt woensdag over het land. En omdat er in de nacht van woensdag op donderdag kans is op regen kan het stof naar beneden komen. De verwachting is dan ook dat donderdagochtend veel auto’s vuil zullen zijn.

Momenteel ligt de wolk boven Spanje en de zuidelijke helft van Frankrijk, meldt Weeronline.nl. De wolk trekt langzaam noordwaarts en zal komende nacht ons land bereiken. Woensdag zijn er flinke zonnige perioden. Vooral over het westen trekken ook enkele wolkenvelden en op een lokaal buitje na blijft het droog.

Stoffig laagje

Saharastof bestaat uit hele kleine zandkorreltjes en kan er door de afschermende werking zelfs voor zorgen dat de temperatuur één of twee graden lager uitvalt dan volgens de berekeningen van weermodellen. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag kan het vanuit het westen tijdelijk regenen. Met de regen komt stof naar beneden.

Donderdagochtend trekt de regen weg en wordt het droog. Op auto’s, fietsen en ramen wordt dan een stoffig laagje zichtbaar. Donderdag zal de stofwolk geleidelijk boven ons land verdwijnen en ligt de dagen daarna voornamelijk boven het zuiden van Europa.

Veilig wassen

Automobilisten kunnen dus veilig hun auto wassen zonder dat deze direct weer onder het stof komt te zitten. Behalve het stof dat met de regen naar beneden komt, is er verder geen overlast van het stof te verwachten. Bij voertuigen met dit soort vervuiling is een handmatige hogedrukvoorwas aan te bevelen. Daarmee komt het zand minimaal in de borstels en machines terecht.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Saharastof, en dus vuile auto’s, in aantocht | CarwashPro

Saharastof, en dus vuile auto’s, in aantocht

Een flinke wolk Saharastof trekt woensdag over het land. En omdat er in de nacht van woensdag op donderdag kans is op regen kan het stof naar beneden komen. De verwachting is dan ook dat donderdagochtend veel auto’s vuil zullen zijn.

Momenteel ligt de wolk boven Spanje en de zuidelijke helft van Frankrijk, meldt Weeronline.nl. De wolk trekt langzaam noordwaarts en zal komende nacht ons land bereiken. Woensdag zijn er flinke zonnige perioden. Vooral over het westen trekken ook enkele wolkenvelden en op een lokaal buitje na blijft het droog.

Stoffig laagje

Saharastof bestaat uit hele kleine zandkorreltjes en kan er door de afschermende werking zelfs voor zorgen dat de temperatuur één of twee graden lager uitvalt dan volgens de berekeningen van weermodellen. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag kan het vanuit het westen tijdelijk regenen. Met de regen komt stof naar beneden.

Donderdagochtend trekt de regen weg en wordt het droog. Op auto’s, fietsen en ramen wordt dan een stoffig laagje zichtbaar. Donderdag zal de stofwolk geleidelijk boven ons land verdwijnen en ligt de dagen daarna voornamelijk boven het zuiden van Europa.

Veilig wassen

Automobilisten kunnen dus veilig hun auto wassen zonder dat deze direct weer onder het stof komt te zitten. Behalve het stof dat met de regen naar beneden komt, is er verder geen overlast van het stof te verwachten. Bij voertuigen met dit soort vervuiling is een handmatige hogedrukvoorwas aan te bevelen. Daarmee komt het zand minimaal in de borstels en machines terecht.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.