Rijkswaterstaat: ‘Overweeg bezoek aan autowasstraat die spoelwater hergebruikt’

Stockfoto Pixabay

Nederland heeft ook deze week te maken met tropische temperaturen. Het Managementteam Watertekorten (MTW) geeft daarom als advies om het watergebruik zoveel mogelijk te spreiden, vooral als de warmte en droogte langer aanhoudt. Wanneer de auto een wasbeurt nodig heeft, wordt vanuit Rijkswaterstaat gevraagd om een bezoek aan een autowasstraat die het spoelwater hergebruikt te overwegen.

“Door het waterverbruik te spreiden, voorkomen we met z’n allen een lagere waterdruk”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat desgevraagd tegen CarwashPro. “Met name het afvlakken van de avondpiek is dan wenselijk. Waterbedrijven kunnen hun klanten adviseren om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken tijdens de ochtend- en avonduren zoals bijvoorbeeld de auto wassen met stromend water. En wanneer de auto dan toch een wasbeurt nodig heeft, gebruik dan een emmertje drinkwater minder of overweeg een bezoek aan een autowasstraat die het spoelwater hergebruikt.”

Superhittegolf

Vanaf dinsdag is er sprake van een hittegolf in Nederland, met aan het eind van de week lokale temperaturen tot 34 graden. Mogelijk zal er in het zuiden van het land zelfs sprake zijn van een superhittegolf.

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijkswaterstaat: ‘Overweeg bezoek aan autowasstraat die spoelwater hergebruikt’ | CarwashPro

Rijkswaterstaat: ‘Overweeg bezoek aan autowasstraat die spoelwater hergebruikt’

Stockfoto Pixabay

Nederland heeft ook deze week te maken met tropische temperaturen. Het Managementteam Watertekorten (MTW) geeft daarom als advies om het watergebruik zoveel mogelijk te spreiden, vooral als de warmte en droogte langer aanhoudt. Wanneer de auto een wasbeurt nodig heeft, wordt vanuit Rijkswaterstaat gevraagd om een bezoek aan een autowasstraat die het spoelwater hergebruikt te overwegen.

“Door het waterverbruik te spreiden, voorkomen we met z’n allen een lagere waterdruk”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat desgevraagd tegen CarwashPro. “Met name het afvlakken van de avondpiek is dan wenselijk. Waterbedrijven kunnen hun klanten adviseren om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken tijdens de ochtend- en avonduren zoals bijvoorbeeld de auto wassen met stromend water. En wanneer de auto dan toch een wasbeurt nodig heeft, gebruik dan een emmertje drinkwater minder of overweeg een bezoek aan een autowasstraat die het spoelwater hergebruikt.”

Superhittegolf

Vanaf dinsdag is er sprake van een hittegolf in Nederland, met aan het eind van de week lokale temperaturen tot 34 graden. Mogelijk zal er in het zuiden van het land zelfs sprake zijn van een superhittegolf.

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.