Duitse Mr. Wash sluit carwashes op zondag om energie te besparen

De vestiging van Mr. Wash in Bonn Foto: Mr. Wash

De Duitse Mr. Wash sluit met ingang van 1 januari 2023 alle vestigingen op zondag. De bekende carwashketen kiest hiervoor om onder andere energie te besparen.

Dat meldt Sprit+ Online. Mr. Wash heeft vestigingen in Berlijn, Hamburg, Kiel en München. De carwashes in Hamburg en Kiel waren twee jaar geleden al gestopt met open zijn op zondag. “Zodra we de zondagsopening in onze Noord-Duitse fabrieken beëindigden, was er een grote opluchting onder ons personeel”, zegt de directeur van Mr. Wash, Richard Enning tegen het Duitse medium. “Daarom hebben we besloten om geen van onze zaken meer op zondag te openen. Zondag heeft een speciaal karakter, vooral voor gezinnen.”

‘Scheelt stroom en warmte’

Daarnaast kiest Mr. Wash voor de sluiting om elektriciteit te besparen. “Een hele dag minder, waarbij de installaties niet hoeven te worden opgestart, scheelt een behoorlijke hoeveelheid stroom en warmte.”

Enning verwacht overigens geen grote omzetverliezen door de zondagssluiting. Klanten staan er ‘vooral sympathiek tegenover’.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse Mr. Wash sluit carwashes op zondag om energie te besparen | CarwashPro

Duitse Mr. Wash sluit carwashes op zondag om energie te besparen

De vestiging van Mr. Wash in Bonn Foto: Mr. Wash

De Duitse Mr. Wash sluit met ingang van 1 januari 2023 alle vestigingen op zondag. De bekende carwashketen kiest hiervoor om onder andere energie te besparen.

Dat meldt Sprit+ Online. Mr. Wash heeft vestigingen in Berlijn, Hamburg, Kiel en München. De carwashes in Hamburg en Kiel waren twee jaar geleden al gestopt met open zijn op zondag. “Zodra we de zondagsopening in onze Noord-Duitse fabrieken beëindigden, was er een grote opluchting onder ons personeel”, zegt de directeur van Mr. Wash, Richard Enning tegen het Duitse medium. “Daarom hebben we besloten om geen van onze zaken meer op zondag te openen. Zondag heeft een speciaal karakter, vooral voor gezinnen.”

‘Scheelt stroom en warmte’

Daarnaast kiest Mr. Wash voor de sluiting om elektriciteit te besparen. “Een hele dag minder, waarbij de installaties niet hoeven te worden opgestart, scheelt een behoorlijke hoeveelheid stroom en warmte.”

Enning verwacht overigens geen grote omzetverliezen door de zondagssluiting. Klanten staan er ‘vooral sympathiek tegenover’.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.