Naar de wasstraat

Stuifmeel en droogte zorgen voor stoflaag op de auto

Door de droogte van de afgelopen weken is er sprake van een grote hoeveelheid stuifmeel Foto: Shutterstock

Dit keer is niet het Saharazand maar een ander natuurverschijnsel de oorzaak van vieze auto’s. Door de droogte van de afgelopen weken is er namelijk sprake van een grote hoeveelheid stuifmeel, stof en zand.

Het stuifmeel, ook wel bekend als pollen, is een typisch verschijnsel in deze tijd van het jaar. “In het geval van hoge pollenconcentraties leidt dat soms tot een dun laagje op bijvoorbeeld auto’s”, bevestigt Roosmarijn Knol van weerdienst Weerplaza aan NU.nl. Naast de hoeveelheid stuifmeel in de lucht speelt ook mee dat het al weken droog is. Hierdoor blijven zand en stof in de lucht ronddwarrelen, wat zorgt voor een extra stoflaag op de auto.

Naar de wasstraat

Vanwege de aanhoudende droogte en de zomerse dagen zal de hoeveelheid stuifmeel de komende week nog niet verminderen, aldus NU.nl. Een extra rondje door de wasstraat kan dus zeker geen kwaad.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stuifmeel en droogte zorgen voor stoflaag op de auto | CarwashPro
Naar de wasstraat

Stuifmeel en droogte zorgen voor stoflaag op de auto

Door de droogte van de afgelopen weken is er sprake van een grote hoeveelheid stuifmeel Foto: Shutterstock

Dit keer is niet het Saharazand maar een ander natuurverschijnsel de oorzaak van vieze auto’s. Door de droogte van de afgelopen weken is er namelijk sprake van een grote hoeveelheid stuifmeel, stof en zand.

Het stuifmeel, ook wel bekend als pollen, is een typisch verschijnsel in deze tijd van het jaar. “In het geval van hoge pollenconcentraties leidt dat soms tot een dun laagje op bijvoorbeeld auto’s”, bevestigt Roosmarijn Knol van weerdienst Weerplaza aan NU.nl. Naast de hoeveelheid stuifmeel in de lucht speelt ook mee dat het al weken droog is. Hierdoor blijven zand en stof in de lucht ronddwarrelen, wat zorgt voor een extra stoflaag op de auto.

Naar de wasstraat

Vanwege de aanhoudende droogte en de zomerse dagen zal de hoeveelheid stuifmeel de komende week nog niet verminderen, aldus NU.nl. Een extra rondje door de wasstraat kan dus zeker geen kwaad.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.