'Wees voorbereid'

Omgevingsdiensten controleren wasstraten door heel Nederland

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

BOVAG heeft het signaal gekregen dat meerdere autowasbedrijven in Nederland onlangs gecontroleerd zijn door de omgevingsdiensten. De brancheorganisatie verwacht dat komend half jaar meer wasstraten een bezoek kunnen verwachten. Het gaat om zowel reguliere milieucontroles als controles op het gebied van de energiebesparende maatregelen.

“Zorg dus dat u voorbereid bent”, zegt BOVAG. “De activiteiten van een wasstraat kunnen milieubelastend zijn. Daarom controleren omgevingsdiensten of u deze werkzaamheden uitvoert volgens de regels.”

BOVAG heeft een zelfchecklist waarmee autobedrijven kunnen zien of ze voldoen aan de actuele milieuregels. Aan de hand van deze checklist kan een ondernemer aan de omgevingsdienst laten zien dat ze aan de regels voldoen. “Dat maakt het gesprek een stuk makkelijker”, aldus BOVAG.

Energiebesparing

Daarnaast zijn er volgens de brancheorganisatie controles voor de wettelijke eisen van energiebesparing. Het platform Duurzaam Energie Besparen (DEB) heeft op een rijtje gezet welke maatregelen voor de autowasbranche van toepassing zijn. “Daarnaast kunt u alle gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen van uw autowasbedrijf samenvatten in één document, dat u kunt laten zien bij de controle”, luidt de tip van BOVAG.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Omgevingsdiensten controleren wasstraten door heel Nederland | CarwashPro
'Wees voorbereid'

Omgevingsdiensten controleren wasstraten door heel Nederland

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

BOVAG heeft het signaal gekregen dat meerdere autowasbedrijven in Nederland onlangs gecontroleerd zijn door de omgevingsdiensten. De brancheorganisatie verwacht dat komend half jaar meer wasstraten een bezoek kunnen verwachten. Het gaat om zowel reguliere milieucontroles als controles op het gebied van de energiebesparende maatregelen.

“Zorg dus dat u voorbereid bent”, zegt BOVAG. “De activiteiten van een wasstraat kunnen milieubelastend zijn. Daarom controleren omgevingsdiensten of u deze werkzaamheden uitvoert volgens de regels.”

BOVAG heeft een zelfchecklist waarmee autobedrijven kunnen zien of ze voldoen aan de actuele milieuregels. Aan de hand van deze checklist kan een ondernemer aan de omgevingsdienst laten zien dat ze aan de regels voldoen. “Dat maakt het gesprek een stuk makkelijker”, aldus BOVAG.

Energiebesparing

Daarnaast zijn er volgens de brancheorganisatie controles voor de wettelijke eisen van energiebesparing. Het platform Duurzaam Energie Besparen (DEB) heeft op een rijtje gezet welke maatregelen voor de autowasbranche van toepassing zijn. “Daarnaast kunt u alle gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen van uw autowasbedrijf samenvatten in één document, dat u kunt laten zien bij de controle”, luidt de tip van BOVAG.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.